09.30.2020 5:01

Un nou document ce trebuie prezentat la controalele in trafic

Din acest an, un nou document trebuie prezentat la controalele in trafic. Este vorba despre Certificatul de Inspectie Tehnica Periodica care se va elibera la finalizarea inspectiei tehnice periodice efectuate la termenul scadent normal.Specialistii avocatnet.ro ne spun tot ce trebuie sa stim despre noul act.

verificare-ITP-masina

Nu va fi afectata nici periodicitatea de efectuare a ITP, astfel ca data urmatoarei inspectii tehnice va fi cea din anexa la certificatul de inmatriculare. Detinatorii de vehicule cu ITP valabil nu trebuie sa solicite in avans eliberarea acestui certificat, el urmand sa fie eliberat la efectuarea urmatoarei ITP.

Asa arata certificatul ITP pe care il vei primi dupa efectuarea inspectiei tehnice a masinii.

5

Certificatul cuprinde informatii precum numarul de identificare al masinii, clasa vehicului sau numarul de kilometri parcursi la data efectuarii inspectiei tehnice periodice.

In cazul controalelor din trafic, soferii sunt obligati sa prezinte si noul document, in caz contrar ei fiind amendati de politistii rutieri. Sanctiunile pentru lipsa unui astfel de certificat au inceput sa se aplice inca din decembrie, amenda fiind intre 765 si 1.700 de lei. Pe langa amenda politistul poate retine si certificatul de inmatriculare al masinii si, in schimb, va elibera o dovada inlocuitoare cu drept de circulatie pentru 15 zile.

Citeste articolul original. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto