09.23.2021 9:19

Trucuri pentru masina potrivita

Cum sa gasesti o masina la mana a doua potrivita?

Sa gasesti masina potrivita la mana a doua poate fi o adevarata provocare. Necesita timp, bani, nervi tari si anumite riscuri la care te supui de indata ce ai pornit in cautarea “unui chirias” pentru garajul tau. Aparent banale, trucurile de mai jos te vor ajuta sa intri in posesia autoturismului dorit:

1. Stabileste un buget.

Inainte de a porni la drum trebuie sa stii clar de ce bani dispui. Daca este vorba de un credit bancar, asigura-te ca vei primi suma pe care o estimezi. S-ar putea sa-ti supraevaluezi nivelul de eligibilitate si sa pierzi timp cautand masini care depasesc bugetul real. La final vei fi dezamagit.

2. Analizeaza piata.

Nu te pripi in luarea deciziei. Intai documenteaza-te asupra evolutiei pietei. Care este valoarea masinii pe piata second hand? Nivelul de echipare in ce fel influenteaza pretul? Dar kilometrajul? Sau anul fabricatiei? Pentru a afla toate aceste informatii este necesar sa verifici evolutia ofertelor de autoturisme la mana a doua. Astfel, nu vei cadea in plasa vanzatorilor care cer o suma ce depaseste cu mult media pietei.

3. Cere parerea prietenilor, cunostintelor.

Suntem siguri ca ai deja o marca preferata, ca ti-ai fixat deja unul sau doua modele, insa nu te lasa condus de val. Intreaba-ti amicii, cunostintele care au modelele cu pricina si cere-le parerea. Care sunt punctele slabe? Sunt multumiti? Ce brand ti-ar recomanda? Daca ai o cunostinta care lucreaza intr-un service sau care este pasionat de industria auto, poti cere un sfat competent. De multe ori vezi lucrurile distorsionat din afara.

4. Nu intotdeauna un pret mic inseamna o afacere buna.

Chiar daca pretul este avantajos, nu opta pentru o masina care nu este bine intretinuta. Ulterior vei fi nevoit sa faci investiti costisitoare pentru a remedia defectiunile. In plus, este vorba de siguranta ta si a celor dragi.

5. Verifica minutios starea masinii.

Arunca o privire atenta asupra exteriorului, in special asupra chederelor masinii (portbagaj, usi, parbriz) sa nu fie „gazata” vopseaua.  Fii atent la liniile si designul masinii. Daca linia usii din fata nu se continua fluent pe usa din spate inseamna ca a fost inlocuita una din portiere. Pentru a-i verifica “dedesupturile”, du-o la un service ales de tine. Foarte important: verifica la o reprezentanta daca kilometrajul este real. Asigura-te ca proprietarul are toate actele si ca nu are amenzi neplatite.

Keys

Urmarind punctual acest mici trucuri, vei fi mai aproape de incheierea unei tranzactii avantajoase. Gaseste cea mai buna oferta, consultand cu atentie in cele peste 24.000 de anunturi de vanzare masini second hand prezente pe Auto.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto