- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - http://www.auto-business.ro -

Transportatorii cer rovigneta mai ieftina si acces pe autostrazi

Posted By Florin Morariu On 8 septembrie 2012 @ 13:40 In Info Utile | No Comments

Transportatoriii cer Guvernului ieftinirea rovinietei. Ei sunt nemultumiti ca platesc mai mult decât circula într-un an, dar mai ales de starea precara a drumurilor publice. Patronatele din domeniu au adresat în acest sens un memoriu Executivului.

Confederatia Nationala Rutiera, Federatia Operatorilor Români de Transport si Federatia Europa vor sa plateasca mai putin pentru roviniete.

Aceasta pentru ca, spun ei, platesc taxa de utilizare a drumurilor pentru 365 de zile, dar nu ies pe sosele decât 200 de zile pe an, din cauza restrictiilor tipice acestei activitati.

Un regulament al Comisiei Europene prevede anumiti timpi de coducere si de odihna pentru soferii de la firmele de transport, ceea ce duce la folosirea partiala a drumurilor. Patronii din domeniul transporturilor sunt nemultumiti si de faptul ca nu li se permite accesul pe anumite portiuni modernizate, cum ar fi autostrazile sau anumite drumuri europene.

Citeste articolul integral pe Money.ro [1] 


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: http://www.auto-business.ro

URL to article: http://www.auto-business.ro/info-utile/transportatorii-cer-rovigneta-mai-ieftina-si-acces-pe-autostrazi.html

URLs in this post:

[1] Citeste articolul integral pe Money.ro: http://www.money.ro/transportatorii-cer-rovigneta-mai-ieftina-si-acces-pe-autostrazi_1228107.html

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.