08.14.2020 19:19

Topul masinilor de tip berlina

Top 5 masini berline, clasa capacitate cilindrica mai mica de 1.300 cc

Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Finantelor Publice, normele de aplicare ale Programului “Prima Masina”.  Programul guvernamental “Prima Masina”, prin care statul va garanta finantarea pentru achizitia unui autoturism nou, va beneficia în 2015 de un plafon total al garantiilor de 50.000.000 de lei. Normele de aplicare pentru Programul Prima masina pot fi consultate integral pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.

Plafonul de achizitie este stabilit la 13.500 Euro, persoanele care aplica pentru acest program fiind obligate sa faca dovada, cu declaratia pe proprie raspundere ca nu a mai detinut in proprietate un autoturism nou precum si cu copia facturii proforma emise de vanzator, ca autoturismul care se achizitioneaza in cadrul programului este nou.

Pentru a veni in ajutorului consumatorilor de a alege in deplina cunostinta de cauza Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons face public studiul comparativ privind autoturismele tip berlina, capacitate cilindrica mai mica de 1.300 cc.

In cadrul testului coordonat de catre International Consumer Research & Testing, au fost selectionate un numar de 47 modele de la o gama variata de producatori, dintre care amintim: VW, Ford, Skoda, Dacia, Hyundai, Toyota, Opel, Mitsubishi, Peugeot, Renault, Seat, Citroen. Modelele testate se gasesc la vanzare pe tot teritoriul Uniunii Europene.

Topul masinilor de tip berlina, capacitate cilindrica mai mica de 1.300 cc, in functie de categoria “Comportament de drum” este:
1. VW Golf 1.2 TSI BMT
2. Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Start/Stop
3. Skoda Octavia 1.2 TSI Green tec
4. Skoda Citigo 1.0
5. VW up! 1.0

Autoturismul Dacia Sandero Stepwat TCe 90 a fost de asemenea testat in cadrul studiului.

Golf 7
sursa: InfoCons 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto