- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - http://www.auto-business.ro -

Taxa auto ar putea fi inlocuita cu o taxa de mediu

Posted By Florin Morariu On 22 octombrie 2012 @ 14:31 In Info Utile | No Comments

Anul viitor va aduce pentru soferii din Romania o noua taxa auto.

Concret, actuala taxa de prima inmatriculare va fi inlocuita cu o taxa de mediu, care nu va depasi pretul autoturismului, a declarat premierul Victor Ponta, prezent la deschiderea Salonului Auto Bucuresti si Accesorii (SAB&A).

Taxa auto de prima inmatriculare ar putea fi inlocuita incepand din 2013 cu o taxa de mediu calculata in functie de nivelul de poluare. Potrivit primului ministru Victor Ponta, cuantumul acesteia nu va depasi valorea masinii. In calcul vor fi luate si cerintele Comisiei Europene, precizeaza Ponta.

Taxa auto a fost introdusa de Guvern în 2008, fiind reprezentata de o formula de calcul realizata in baza capacitatii cilindrice, a emisiilor de dioxid de carbon si a vechimii autoturismului.

Ulterior, Guvernul a fost nevoit sa modifice legislatia, OUG 50/2008 fiind declarata ilegala si discriminatorie de catre Comisia Europeana. Potrivit noii Legi nr. 9/2012, intrata in vigoare in ianuarie anul curent, taxa de poluare se va plati o singura data, atat pentru masinile noi, cat si pentru cele second-hand inmatriculate pentru prima data in Romania, indiferent de tara in care a fost produs autovehiculul.

Citeste articolul integral pe Auto.ro [1] 


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: http://www.auto-business.ro

URL to article: http://www.auto-business.ro/info-utile/taxa-auto-ar-putea-fi-inlocuita-cu-o-taxa-de-mediu.html

URLs in this post:

[1] Citeste articolul integral pe Auto.ro: http://www.auto.ro/stiri/taxa-auto-ar-putea-fi-inlocuita-cu-o-taxa-de-mediu.html/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=zilnic&utm_source=Newsletter__Lista_standard_Auto&utm_medium=&utm_campaign=newsletter_76100

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.