- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - http://www.auto-business.ro -

Solutie pentru evitarea accidentelor in Cluj

Posted By Andreea Fagadar On 28 aprilie 2015 @ 10:38 In Info Utile | No Comments

O solicitare a fost trimisa de catre un consilier local la Sericiul circulatiei urbane in care face referire la urgentarea implementarii propunerii de supraluminare a trecerilor de pietoni din oras.

trecere_pietoni_03 [1]

Acesta arata ca multe dintre trecerile de pietoni din oras, continua sa fie greu vizibile soferilor, mai ales pe timpul noptii, desi au fost recent semnalizate cu marcaje pe carosabil.

”Solutia in aceasta situatie o reprezinta iluminarea trecerilor de pietoni. Nivelul de iluminare se va baza pe calcule luminohtenice specifice fiecarei situatii in parte. Iluminarea se va realiza cu aparate de iluminat  speciale montate inaintea  trecerilor de pietoni, care pot asigura un contrast pozitiv maxim care sa duca la delimitarea trecerii de pietoni. Astfel, un pieton angajat pe trecerea de pietoni va putea fi observat de la o distanta mai mare si riscul unui accident va fi mult redus”, explica Baldea.

Ideea nu este noua, insa nua afost concretizata.

„Vom cuprinde in programele noastre de viitor propunerea inaintata si vom avea in vedere organizarea unei licitatii privind achizitionarea echipamentelor specifice implementarii tehnologiei prezentate, coroborat cu politicile existente la acest moment in domeniul sistematizarii circulatiei auto si pietonale la nivelul municipiului Cluj-Napoca”, a fost raspunsul Primariei la acea data.

1(4) [2]

Sursa. [3] 


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: http://www.auto-business.ro

URL to article: http://www.auto-business.ro/info-utile/solutie-pentru-evitarea-accidentelor-cluj.html

URLs in this post:

[1] Image: http://www.auto-business.ro/wp-content/uploads/2015/04/trecere_pietoni_03.jpg

[2] Image: http://www.auto-business.ro/wp-content/uploads/2015/04/14.jpg

[3] Sursa.: http://citynews.ro/din-oras/foto-solutie-pentru-evitarea-accidentelor-cluj-propusa-lui-boc-cum-ar-putea-arata-trecerile

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.