- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - http://www.auto-business.ro -

Seria sasiului unui autovehicul

Posted By Florin Morariu On 24 septembrie 2012 @ 8:42 In Info Utile | No Comments

Cum se formeaza numarul de identificare al unui autovehicul sau seria de sasiu?

Prescurtarea de la numarul de identificare al unui autovehicul este VIN, adica in engleza Vehicle Identification Number.

Acesta este format din 17 numere si caracter, ce exclud literele: I, O, Q; pentru a nu fi confundate cu cifrele unu sau zero.

Numarul de identificare al unui autovehicul are 3 sectiuni:
- primele 3 caractere ce formeaza regiunea producatorului autovehiculului, pe scurt WMI, prescurtarea de la World Manufacturer Identifier.
- urmatoarele 6 caractere reprezinta sectiunea de descriere a vehiculului – pe scurt VDS, prescurtare de la Vehicle Descriptor Section.
Acesta sectiune contine caractere care identifica tipul de vehicul, informatii cu privire la model si stilul caroseriei. În practica, fiecare producator decide modul de utilizare al acestui numar pe cont propriu.
- ultimele 8 caractere reprezinta sectiunea de identificare a autovehiculului – pe scurt VIS, prescurtare de la Vehicle Identifier Section.
Aceasta sectiune contine caractere care identifica un numar unic de vehicul. Aceasta include informatii privind echipamentele instalate si date ale motorului. 


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: http://www.auto-business.ro

URL to article: http://www.auto-business.ro/info-utile/seria-sasiului-unui-vehicul.html

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.