04.07.2020 20:56

Semnare contract achizitie tramvaie

Primaria municipiului Cluj-Napoca a semnat contractul de achizitie de tramvaie cu câstigatorul licitatiei organizate an acest scop, compania polona SC Pojajzdy Szynowe PESA Bydgoszcz SA.

Contractul a fost semnat de catre primarul Radu Moisin si presedintele PESA,  Tomasz Zabaklicki. Este vorba despre un acord- cadru de achizitie a noilor tramvaie, moderne silentioase si economice, care vor transforma municipiul Cluj-Napoca într-un oras dotat cu un sistem electric de transport în comun la standarde europene.

Dupa cum stiti, conform acordului-cadru, vom achizitiona un numar maxim de 12 tramvaie. În prima faza, am comandat azi un numar de 4 bucati, care urmeaza sa ne fie livrate pâna la data de 31 martie 2012.

Licitatie contestata

Primaria municipiului Cluj-Napoca a câstigat procesul intentat de compania Astra Vagoane SA privind licitatia de achizitie de garnituri de tramvai. Curtea de Apel Cluj a validat raportul procedurii întocmit de comisia de licitatie din cadrul Primariei, subliniind faptul ca s-au respectat prevederile legislatiei achizitiilor publice, iar decizia permite cumpararea celor mai bune produse ofertate la licitatie.

Rezultate licitatie

Licitatia a fost publicata în Sistemul Electronic de Achizitii Publice cu criteriu de atribuire oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic. Termenul limita pâna la care au putut fi depuse oferte a fost 21 noiembrie 2011, data pâna la care au fost depuse doua oferte, de catre SC Pojajzdy Szynowe PESA Bydgoszcz SA din Polonia si SC ASTRA VAGOANE CALATORI SA în asociere cu RATB.

Firma câstigatoare este SC Pojajzdy Szynowe PESA Bydgoszcz SA din Polonia, care a oferit pretul de 6.400.000 lei fara TVA per bucata. Noile tramvaie vor avea un consum de numai 48,7 wh/t*km si o capacitate de 296 de calatori. Termenul de garatie este de 6 ani.

SC ASTRA VAGOANE CALATORI SA în asociere cu RATB. Aceasta firma a oferit pretul de 6.650.000 de lei per bucata, cu un consum al tramvaielor de 35 wh/t*km si cu o capacitate de 302 calatori.

Reprezentanti PESA
Tomasz Zabaklicki – presedinte PESA
Liviu Pecican – director PESA
Jacek Jodda – director PESA
Catalina Vlad – PR PESA
Liviu Neag – director RATUC 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto