- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - http://www.auto-business.ro -

Sanctiuni pentru lipsa rovinietei

Posted By florin.morariu@auto-business.ro On 16 ianuarie 2009 @ 16:22 In Diverse,Info Utile | No Comments

Actiuni de control a participantilor la trafic organizate de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România SA.

Sanctiuni pentru lipsa rovinietei si depasirea tonajului

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România SA a organizat, în luna ianuarie a anului 2009, actiuni de control a participantilor la trafic care au avut ca rezultat aplicarea a 1041 de sanctiuni contraventionale cu o valoare totala de 3.359.325 lei.

Actiunile de control au fost realizate de catre reprezentantii CNADNR SA din cadrul echipajelor mobile de control si autorizare a transporturilor rutiere si din cadrul Agentiilor de Control si Încasare aflate în punctele de trecere a frontierei.

Verificarile au urmarit respectarea de catre conducatorii auto atât a legislatiei privind tonajele si dimensiunile de gabarit maxime admise cât si pe cea privind obligatia achizitionarii rovinietei si achitarii tarifului de trecere. Astfel, au fost aplicate 157 sanctiuni pentru nerespectarea tonajelor si dimensiunilor de gabarit si 884 de sanctiuni pentru lipsa rovinietei.

Directorul Adjunct al Directiei Valorificare Resurse Proprii din cadrul CNADNR SA, doamna Ecaterina Munteanu, ne-a declarat ca 25% din cuantumul amenzilor revine subunitatilor unde au fost constatate contraventiile. De asemenea, domnia sa ne-a declarat ca CNADNR va organiza si în perioada urmatoare astfel de actiuni de control al participantilor la trafic.

sursa: Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România SA

 


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: http://www.auto-business.ro

URL to article: http://www.auto-business.ro/info-utile/sanctiuni-pentru-lipsa-rovinietei.html

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.