11.28.2021 15:30

Restituire acciza

Restituirea accizelor pentru motorina utilizata drept combustibil pentru motor se poate face incepand din 20.04.2015

Având in vedere prevederile HG nr. 537/2014 cu modificările și completările ulterioare, privind condiţiile, procedura şi termenele de restituire ca ajutor de stat a sumelor reprezentând diferenţa dintre nivelul standard al accizelor şi nivelul accizelor diferenţiat pentru motorina utilizată drept combustibil pentru motor, cu modificările și completările ulterioare, prin care Autoritatea Rutiera Romana – ARR a fost desemnată Administratorul schemei de ajutor de stat.

Dispoziţiile art. 22 din normele amintite arată că „Administratorul schemei va informa prin site-ul său data de la care va pune la dispoziţia operatorilor economici un sistem informatizat de administrare a schemei, precum şi manualul de utilizare a acestuia.

Începând cu 20 aprilie 2015 ARR pune la dispoziția operatorilor de transport sistemul informatizat pentru depunerea documentelor şi prin urmare toate aceste documente necesare, atât înscrierii în Registrul vehiculelor şi al operatorilor eligibili, cât şi restituirii de accize, vor fi depuse în format electronic pe platforma informatică.

Instrucţiunile privind utilizarea sistemului informatic, sunt disponibile pe site-ul www.arr.ro.

Aceste măsuri vor facilita restituire de accize pentru operatorii economici prin reducerea costurilor suplimentare şi a timpului de emitere a deciziilor de înscriere/restituire.

În vederea eficientizării proceselor de înscriere în Registrul vehiculelor eligibile și de aprobare a cererilor de restituire, recomandăm operatorilor economici să țină cont de modificările aduse Hotărârii de Guvern nr. 537/2014 și să consulte site-ul www.arr.ro, secţiunea Informaţii restituire accize.

Carburant 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto