- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - http://www.auto-business.ro -

Programul ” Prima masina” pentru tineri

Posted By Andreea Fagadar On 23 iulie 2014 @ 15:20 In Info Utile | No Comments

Daca programul pregatit de Ministerul Economiei va fi pus in aplicare, tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani ar putea avea o masina noua mai usor ca pana acum.

peugeot-208_2013_1600x1200_wallpaper_02 [1]

Ministerul Economiei pregateste un program de garantare a creditelor pentru cumpararea de masini noi de catre tineri, scrie stirileprotv.ro [2]. Potrivit sursei citate, programul ar urma sa se numeasca „Prima masina”.

„Generic i-am spus <Prima masina>. Acest proiect se adreseaza tinerilor intre 18 si 30 de ani. Saptamana viitoare vom avea prima intalnire cu Fondul de garantare si producatorii, bineinteles”, a declarat ministrul economiei, Constantin Nita.

Daca proiectul va fi pus in aplicare, acesta se va adresa exclusiv pietei de masini noi. Astfel, daca programul „Prima masina” va fi pus in aplicare, tinerii dornici sa-si cumpere o masina noua vor putea face asta prin intermediul unui credit garantat de stat, la fel ca in cazul programului imobiliar „Prima casa”.

Care sunt pasii care trebuie parcursi de viitorii proprietari:mai intai se merge la o banca acceptata in program, se depune un dosar cu toate actele necesare si se obtine o oferta de finantare. Apoi cu actele primite se merge la un dealer unde se plaseaza comanda pentru masina dorita. Dar asta nu e tot, fiindca dosarul de la banca si confirmarea dealerului vor merge la Fondul de garantare, iar abia dupa ce institutia va garanta creditul, maaina va putea ieai din curtea dealerului.

  


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: http://www.auto-business.ro

URL to article: http://www.auto-business.ro/info-utile/programul-prima-masina-pentru-tineri.html

URLs in this post:

[1] Image: http://www.auto-business.ro/wp-content/uploads/2014/07/peugeot-208_2013_1600x1200_wallpaper_02.jpg

[2] stirileprotv.ro: http://stirileprotv.ro/stiri/financiar/ministerul-economiei-vrea-programul-prima-masina-ce-varsta-trebuie-sa-ai-pentru-a-te-incadra-la-un-credit.html

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.