07.07.2020 0:31

Pretul corect pentru masina ta

Pentru a obtine suma dorita atunci cand vrei sa-ti vinzi masina trebuie luate in calcul mai multe aspecte: formularea anuntului, cosmetizarea autoturismului, discutiile cu potentielii clienti, promovarea anuntului. Primul pas insa este stabilirea pretului corect.

vanzare-masini-second-hand

Acesta reprezinta o adevarata provocare pentru ca nu vrei sa aduci un prejudiciu asteptarilor tale si sa ai un tarif rezonabil pentru cumparator. In stabilirea pretului trebuie sa iei in calcul cativa factori importanti:

Analiza pietei auto

Cauta pe site-uri specializate masini asemanataoare cu a ta, luand in calcul anul de fabricatie, kilometri la bord si nivelul de echipare. Asa poti afla care sun preturile practicate de ceilalti vanzatori. Nu poti cere mai mult decat media pietei daca nu ai argumente solide precum istoricul de service, care sa ateste investitiile facute.

Starea masinii

Pe de alta parte exista niste argumente stiute numai de tine care pot influenta cumparatorul. Inainte de a te hotara asupra unui pret evalueaza-ti masina onest luand in calcul si defectele (caroseriei, ale blocului motor, suspensiile, tapiteria, covorasele).

Lasa loc de negociere

Pretul trebuie sa fie putin mai ridicat de cat cel final pentru a putea negocia. Fiecare cumparator va incerca sa scoata un pret mai bun, iar prin aceasta metoda ambele parti sunt multumite.

Promovarea in vanzarea unei masini este foarte importanta. Alege o poza cat mai atragatoare dar reala si promoveaza-ti anuntul intr-un spatiu cu vizibilitate cat mai buna.

vanzare_masina_pg_75317400 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto