04.01.2015 14:21

Obtinerea numerelor provizorii

Care sunt pasii pentru obtinerea numerelor rosii sau a numerelor de inmatriculare provizorii.

In cazul in care am achizitionat o masina de cativa ani din UE, primul pas este acela de a traduce actele masinii si eventual a facturii, in cazul in care factura nu se emite direct in limba romana (sunt firme din vest, specializate in vazari de masini, ce emit factura direct in limba tarii in care se exporta).

Este important sa gasim un traducator autorizat de Ministerul Justitiei care sa stampileze documentele traduse.

Pretul pentru o traducere de acte este undeva intre 30-50 lei. In aceiasi bani se vor oferi 2-3 copii legalizate ale traducerii.

Urmatorul pas este acela de a plati la CEC Bank o chitanta in valoare de 13 lei reprezentand taxa circulatie provizorie. Poate ar fi bine sa o platiti la o agentie CEC Bank ce nu se situeaza in apropierea seriviciului inmatriculari … pentru a nu sta la coada foarte mult.

Urmatoarea mutare este asigurarea RCA pentru o luna, cat se emit numerele provizorii. Pretul unui RCA pe o luna incepe de la 55-60 lei in functie de firma de Asigurari. Nu trebuie sa cautati foarte mult … de obicei in jurul serviciului de inmatriculari sunt foarte multe firme ce intermediaza asigurari RCA.

Mai exista o taxa catre primarie, taxa autorizare provizorie de circulatie, in valoare de 8 lei in cazul Municipiului Cluj-Napoca.

Pasul urmator este mersul la Politie pentru obtinerea numerelor provizorii.

La Politie se va depune un dosar ce va trebui sa contina:
- certificatul de inmatriculare al masinii in original si in copie
- traducerea legalizata a certificatul de inmatriculare
- chitanta de 8 lei reprezentand taxa de autorizare provizorie a circulatiei de la Primaria Municipiului Cluj-Napoca
- chitanta de 13 lei reprezentand taxa circulatie provizorie de la CEC Bank
- copie dupa asigurarea RCA pentru o luna
- copie dupa factura de achizitie a masinii
- copie dupa Certificatul de inmatriculare al firmei in cazul inmatricularii pe persoana juridica
- traducerea legalizata a facturii
- copie dupa buletinul de identitate a persoanei ce a achizitionat automobilul sau delegatului firmei in cazul persoanelor juridice
- anexa 677 – Protectia datelor cu caracter personal
- delegatie pentru persoana din firma ce este delegata pentru inmatricularea provizorie
- cerere catre comandantul Politiei pentru eliberarea unei autorizatii de circulatie provizorie

Ajuns la servicul de Inmatriculari inarmeaza-te cu rabdare, trebuie sa iei un bon de ordine care te va ajuta sa stii cat mai ai de asteptat. Orar-ul serviciului de Inmatriculari.

La ghiseu se va achita doar contravaloare placutelor de inmatriculare, adica 40 de lei. Nu exista varianta cu numere preferentiale.

Din informatiile pe care le avem se pot achizitiona 3 seturi de numere provizorii pentru cate 30 de zile fiecare pentru un autoturism.

Autorizatia provizorie de circulatie este valabila doar pe teritoriul Romaniei pentru o perioada maxima de 30 de zile.

Documentele necesare inmatricularii vehiculului se vor depune cu 5 zile inainte de expirarea termenului de valabilitate al autorizatiei provizorii.

Este necesara rovinieta? 

Comentarii (132):

 1. buna seara ….. am si eu o intrebare legat de treaba cu numerele rosii. daca eu am achizitionat de la cineva o masina cu numere rosii iar persoana respectiva inainte sa imi dea mie masina a scos al-3-lea rand de numere rosii eu trecand masina asupra mea am dreptul si eu sa scot numere rosii la randu meu sau sunt obligat sa o inmatriculez?

 2. as avea o intrebare. maine urmeaza sa achizitionez o masina adusa din austria si din cate am citit pe alte siteuri, mai nou nu e necesara traducerea actelor. e adevarat ?

  • Din informatiile pe care le avem este necesara. Oricum … traducerea nu costa foarte mult, undeva intre 35-50 lei. Daca stam sa ne gandim logic, agentul de la ghiseul de inmatriculari nu are cum sa cunoasca: franceza, germana, spaniol, italiana … etc.

   • Va salut cu respect.
    Am o nelamurire. Am cumparat o masina adusa de cineva din Germania,persoana fiind din Constanta, cu nr. de tol ce au expirat. Ca sa pot aduce masina la mine acasa in Alexandria,acea persoana a luat primul rand de nr. provizorii.Masina nu a fost luata in evidenta la primarie. Problema este ca la mine la primarie nu pot sa o inscriu deoarece imi cere fiscalul de la acea persoana din Constanta. Am axplicat aceasta problema la primarie si am primit raspunsul ca orice auto care este intrat in tara in baza unui act de vanzare-cumparare trebuie luat in evidenta la primarie. As dori sa aflu cum pot sa rezolv aceasta problema.
    Va multumesc mult.
    O zi buna.

 3. buna seara!
  este nevoie de certificatul fiscal pentru numere rosii?
  Daca certificatul a fost eliberat in 16 decembrie, iar eu merg in 3 ianuarie la politie, va mai fi valabil?

  Multumesc! La multi ani!

 4. S-a schimbat procedura ptr înmatriculări provizorii de la 1.01.2013? Se mai eliberează asigurări RCA ptr o lună? Mulțumesc.

 5. buna ziua! Am luat un set de nr rosii din suceava, unde am si domiciliul. Acum sunt la iasi. intrebarea este daca pot sa scot nr proviyorii din Iasi? sau doar din judetul de unde am domiciliul.

  • Doar din judetul de domiciliu se pot scoate! Avand in vedere ca pentru o masina se pot scoate doar maxim 3 randuri de numere rosii, a 30 de zile, pana la inmatricularea definitiva … posibilitatea scoaterii numerelor rosii si din alt judet ar oferi o solutie nelimitata de circulatie cu aceste numere provizorii.

 6. buna seara
  am si eu o intrebare , anu trecut am achizitionat un set de nr provizorii pt 30 de zile dupa care am plecat din tara .intrebarea mea este , mai pot sa scot numere provizorii cand ajung in tara? din niste zvonuri am auzit ca nr provizorii nu se mai da decat consecutiv , daca nu obtii nr provizorii consecutiv pierzi dreptul de a mai obtine nr provizorii oare asa-i? va multumesc.

  • Se pot scoate 3 randuri de numere rosii si nu trebuie sa fie legate! Va spun acest lucru din propria experienta: in 2012 am obtinut 3 raduri de numere rosii … unul un decembrie-ianuarie, al doilea in februarie-martie si al 3-lea in aprilie, fara nici o problema. Persoana de la ghiseul de inmatriculari te intreaba doar daca ai mai luat numere rosii pentru acea masina si de cate ori.

 7. Buna ziua! Am primit o masina inmatriculata in italia de la unchiul meu..momentan as dori sa iau numere rosii pt 30 de zile insa as dori sa stiu…ulterior cand o sa inmatriculez masina definitiv am inteles ca o sa am nevoie de certificat fiscal…imi puteti spune ce este acest certificat fiscal? si de unde il pot obtine? p.s. masina este inmatriculata in italia pe numele unchiului meu insa acesta s-a intors in Romania de 2 ani.

  • Certificatul fiscal se scoate de la Primarie orasului de resedinta si dovedeste ca ai toate taxele si impozitele platite la zi. Pentru inmatricularea masinii, din ceea ce stiu eu, nu cred ca e nevoie de certificat fiscal. Eventual in momentul in care doriti sa vindeti masina va trebui sa obtineti acest certificat fiscal, ca si dovada ca ati platit integral impozitele si taxele pentru aceasta masina.

 8. buna ziua! Am o intrebare. Am cumparat o masina cu numere Anglia valabile. Ajuns in tara am luat numere rosii doar pentru o luna. Acum am schimbat numerele rosii cu cele de Anglia. Puteti sa-mi spuneti daca incalc vreo lege? Am toate actele valabile dar in Anglia. Masina urmeaza sa fie inmatriculata in tara, dar mai dureaza. Se radiaza automat din Anglia daca am luat un rand de numere rosii? Daca mi-ati da o referinta, articol de lege, ar fi bine. Multumesc anticipat!

 9. am cumparat masina din belgia cu nr. de olanda de export. mi-a expirat valabilitatea lor si al asigurarii. masina nu e trecuta pe mine, pot scoate numere rosii?. multumesc.

  • Ca sa poti scoate numere rosii ai nevoie de un act ce sa dovedeasca achizitia masinii: factura sau contract de vanzare-cumparare. In rest nu cred ca ar fi un motiv pentru care sa nu se poata scoate numere rosii … doar daca s-au mai scos 3 randuri de numere rosii pentru aceasta masina!

 10. am cumparat masina din belgia cu nr. de olanda de export. au expirat nr. precum si asigurarea. masina nu e trecuta pe mine, intrebarea mea este: pot sa scot nr. rosii? multumesc.

 11. sa avea si eu o intrebare: la nr. rosi e valabilitatea lor e de 90 de zile pe un an sau se poate solicita in fiecare an a cate trei randuri de numere respectiv 90 de zile? multumesc

 12. Buna ziua.
  Cumpar o masina cu numere rosii valabile. Pentru a o inmatricula definitiv o sa-mi trebuiasca oare certificat fiscal de la vanzator?

 13. buna ziua
  am si eu o intrebare, sint in qermania, am primit de la un amic o masina, nu este inmatriculata, si nu are nici tuv, ce fel de numere trebuie sai iau sau cum pot proceda sa o pot aduce in tara, va multumesc

 14. cu nr ptr 5 zile se poate? as vrea sa-i scot in tara nr provizori dar sa o inmatriculez dupa expirarea acestora in bulqaria sau sa inmatriculez direct in bulqaria chiar daca nu are tuv (acolo se obtine tuv la inmatriculare)

 15. Am si eu o intrebare… am cumparat un autovehicol care avea deja numere rosi, primul rand, erea din alt judet, respectiv TM, eu st din DJ, acum pot sa iau urmatorele numere rosi din judetul meu sau nu???

 16. A Intrat in vigoare , 01 / 04 / 2013 , sau urmeaza o reglementare , in vederea obtineri nr. prov. o singura data valabile 30 zile ?

 17. Salut.Vreau sa achizitionez o masina neinmatriculata.eu sunt din bz si vreau sa merg la cluj sa iau.Cum trebuie sa procedez daca nu are numere(nu s’au scos numere rosii si nici de tol) in conditiile in care eu ajung acolo sambata?
  Multumesc

 18. am primit o masina in germania de la un prieten neamt pt.60 euro a radiat-o cred la tuv..ia distrus numerele .eu ce trebuie sa fac ca sa o pot duce in romania?citeva mici detalii…apropoo am toate actele in afara de contract vanzare-cumparare

 19. Am cumparat o masina care are numere pt. 30 zile de Germania, numere care expira in cateva zile.
  Este vreo problema daca merg sa scot numere rosii dupa ce au expirat numerele provizorii de Germania?

 20. salutare!merg sa cumpar o masina adusa din germania cu numere de toll valabile pana pe 11 iunie.intrebarea este daca imi trebuie certificatul fiscal de la intermediar pentru o eventula inmatriculare?ms!

  • Daca contractul de vanzare din germania este facut direct pe tine atunci nu ai nevoie de certificatul fiscal fiind primul proprietar din Romania. In cazul in care contractul de vanzare cumparare este intre tine si o persoana din Romania ai nevoie de acest certificat fiscal de la aceasta persoana.

  • Are legatura doar cu contractul de vanzare cumparare sau factura … daca e din afara nu trebuie … daca e din tara e necesar. In plus si el e obligat sa declare masina la Primarie … chiar daca in aceiasi zi o sa o si scoata din evidenta.

 21. tata lucreaza in italia,are cartea de identitate in acel stat si o masina inmatriculata in acel stat pe adresa de acolo.intrebarea mea este ce documente imi trebuie pentru a inmatricula masina pe romania…pot lua masina de acolo si sa o inmatriculez in romania pe baza unei procuri,pe numele lui?daca fac contract de vanzare cumparare cu el acolo mi-a spus ca il costa cam 700 de euro.care ar fi cea mai simpla rezolvare sa se inmatriculeze masina pe romania,pe numele lui,al meu…indiferent.ms

 22. Doresc sa scot primul rand de numere rosii doresc sa stiu daca spre exemplu imi expira pe 14 iunie numerele pot in aceasi zi sa fac si actele si sa scot si numerele rosii sau procedura dureaza mai mult de o zi? Sau ar fi mai bine sa incep de pe 13?

 23. Daca am facut de 3 ori asigurarea de 30 zile pe aceeasi masina , si am folosito doar o data ca sa pot scoate numere rosi , mai am dreptul la 2 randuri de numere rosi?

  • Nu asigurarea este importanta, se pot face 10 asigurari RCA de 30 de zile, ci numerele rosii, de fapt de cate ori au fost scoase de la politie. Daca ati scos doar un singur rand de numere de la serviciul inmatriculari, daca nu s-a schimbat legea in ultimele zile mai aveti dreptul la inca doua randuri.

 24. vreau sa scot al 2 lea rand de numere si mi se tot spune ca-mi trebuie fiscal masina o am din germania de fapt am luato de la un samsar care a facut contractul de vanzare cumparare pe mine adica intre mine si neamnt e adevarat sau astia vor spaga la ghisee ca daca e asa o sa fac o stire la pro tv cu asta tin sa precizez ca primul rand de nr rosii le-am luat pe numele meu si nu mia trebuit acum

  • Certificatul fiscal e necesar doar la inmatricularea definitiva, cand se achizitioneaza o masina din tara. Acesta scos de vanzator de la Primarie si e necesar cumparatorului pentru inmatriculare. Pentru numere rosii nu e necesar.

 25. sal. am cumparat o masina cu numere rosi nu am fiscalu este necesar fiscalu pentru a scoate numere rosi poate cineva sami zica si mie cum sa fac

 26. buna va rog frumos sami explice cineva eu am adus o masina in tara romania si nui pe numele meu nam facut pasajul cu italianu pot sa scot nr rosi?va rog frumos sa ma ajutati.

 27. Buna ziua!
  Eu sunt din judetul Dolj, si as vrea sa-mi cumpar o masina din judetul Cluj, masina adusa de afara si neinmatriculata. Din cate am citit la comentariile de mai sus, nr. rosii se pot scoate doar din judetul de domiciliu. Spuneti-mi, va rog, cum as putea sa procedez in situatia de fata, daca as vrea sa vin cu ea pe roti.
  Va mutumesc anticipat!

  • Platforma ar fi o solutie simpla dar banuiesc ca ar fi mai costisitoare iar a doua varianta ar fi: pe baza actelor masinii sa scoateti numere rosii in Dolj, sa reveniti cu ele la Cluj, le montati pe masina si mergeti “pe roti” catre Oltenia! Ar mai fi o varianta … sa-l rugati pe proprietar sa scoata un rand de numere rosii din Cluj si sa mergeti cu numere rosii de Cluj spre Dolj, asta daca nu cumva s-au scos deja 3 randuri de numre rosii.

 28. Am cumparat o masina cu nr rosii primul rand pe persoana fizica iar celelalte doua pe persoana juridica. Itrebarea mea este ca acte imi trebuie ca sa o inmatriculez pe mine . va multumesc!

 29. O sa cumpăr o mașină adusa din Germania care are deja numere roșii. Pentru a o înmatricula îmi trebuie și fiscalul vânzătorului???

 30. am o masina cu nr negre de Germania,dar am verificat-o si am aflat ca e radiata,pot cu brieful mare,brieful mic si cv intre mine si neamt sa-i scot nr rosii chiar daca pe brief nu-I scris ca e radiate?

 31. Multumesc!Astazi am fost si am scos nr rosii,dar cea de la ghiseu m-a intrebat daca intentionez sa o inmatriculez.i-am raspuns afirmativ,iar ea mi-a zis ca ii apare o sesizare de la nemti ca ar fi o problema.nu pot sa imi imaginez ce problema poate fi.te rog,daca ai mai intalnit cazuri poate stii ce poate fi.Multumesc anticipat!

 32. Deci daca ai cumparat o masina cu nr.rosii, ( toate actele fiind o.k. ), risti sa ai ,,probleme “, cand ajungi la RAR ? Si cam in ce ar consta ,,problemele” ?

  • Daca ati citit integral mesajul postat de Daniel … acest a mentionat ca cei de la Politie au spus “ca ii apare o sesizare de la nemti ca ar fi o problema” … . Normal nu ar trebuie sa fie nici o problema daca actele sunt OK … dar daca totusi exista o problema cu siguranta ca cei de la RAR o sa o descopere … .

 33. Am o nelamurire in ceea ce priveste inmatricularea unei masini. Am achizitionat o masina de la x (persoana fizica) care a scos primul rand de numere rosii , apoi s-au scos numere rosii pentru y (persoana juridica). Intrebarea mea este daca pot inmatricula masina direct pe z (persoana juridica diferita de y ) facand un contract de vanzare cumparare direct intre x si z

  • Nu cred ca se poate, deoarece masina a fost declarata la finate si de persoana X (in momentul in care a scos numere rosii pe numele sau) si de firma Y (in momentul in care a scos numere rosii pe numele firmei). Cu alte cuvinte la Finate s-a depus o copie dupa factura sau contract de vanzare cumparea intre persoana X si firma Y. Aveti nevoie de o factura de la firma Y pentru a putea inregistra masina pe d-voastra. Logic, asa stau lucrurile, dar in Romania orice este posibil!

  • Buna ziua! Numerele rosii se pot scoate oricand … adica puteti sa aveti si zile de intrerupere … doar sa nu circulati in acele zile. In situatia d-voastra, daca o sa mergeti in 6 septembrie sa va scoateti numerele rosii, o sa aveti doua zile de valabilitate comune, zilele de 6 si 7 septembrie, atat pe numerele rosii vechi si pe cele noi.

 34. Buna, daca am numere provizorii ma pot deplasa in Germania, sa-mi duc masina ,si daca nu…, se poate duce pe platforma din Romania-Germania?

  asept raspuns urgent

  • Buna ziua! Cu numerele provizorii sau numerele rosii se poate circula doar in tara, deci este exclus sa mergeti in germania cu masina! Varianta pe platforma este cea mai buna optiune. Nici nu este necesar sa aveti numere pentru a transporta o masina pe platforma!

 35. buna ziua. am si eu o intrebare se poate inmatricula o masina careia i-au expirat numerele provizorii sau trebuie inmatriculata inainte de expirarea ultimului rand de numere provizorii? multumesc

 36. buna ziua am cumparat o masina inmatriculata pe bulgaria de la un cetatean roman acesta din urma ia scos nr rosii, eu vreau sa o inmatriculez dar problema e ca nu am fiscalul de la cetateanul roman doar contractul de vc si actele intre el si bulgar, ce e de facut ??am auzit k s-a dat o lege dupa 15 august k in cazul meu nu mai am nevoie de fiscal.. e adevarat? multumesc

  • Nu stiu sa fi aparut aceasta lege! Stiu doar ca e necesar un certificat fiscal in cazul in care masina se achizitioneaza de la o persoana sau firma din tara, chiar daca nu a fost inmatriculata definitiv!

 37. Am primul rind de numere rosii si-mi expira pe data de 11.10.2013. Am fost la politie astazi 10.10.2013 sa scot al doilea rind de numere rosii si nu le pot scoate decit luni 14.10.2013. Deci eu nu pot circula cu masina pina luni cind voi scoate al doilea rind de numere. La ghiseu mi s-a zis ca nu-i da voie calculatorul sa-mi dea al doilea rind de numere rosii pe data de 11.10.2013. Mai mult din ce am auzit al doilea rind de numere pe care le voi obtine luni sunt valabile incepind cu data de 11.10.2013…

  • Din ce oras esti? Eu am scos numere rosii pentru o masina cu toate ca mai aveam 2 zile din celalalt rand! Iar pe al treilea le-am scos dupa o pauza de 3 zile! Nu ar trebui sa aiba nici o legatura cu celalat set de numere rosii!

 38. Am o masina inmatriculata in germania pe numele meu (numere negre) pe care vreau sa o vand ( nu sant scoase numere rosii si nu a fost bagata la fiscal). Se poate face un contract de vanzare cumparare direct intre neamtul de la care am cumparato si viitorul cumparator din romania sau o factura fara sa mai fiu eu obligat sa o bag la fisc si sa ii dau eu fiscalul? Multumesc…

  • Daca masina este inmatriculata in Germania, cu numere nemtesti, pe numele d-voastra atunci d-voastra va trebui sa faceti contractul de vanzare-cumparare. Neamtul de la care ati cumparat-o nu mai are nici o legatura cu masina. Cumparatorul … fiind primul proprietar din Romania, nu va avea nevoie de certificatul fiscal.

 39. Buna seara. Daca masina este deja inmatriculata in Romania, eu mai pot scoate numere rosii atunci cand o voi cumpara? Pt ca nu are taxa platita si as vrea sa o vand spre dezmembrari .. Sau prin transmitere (reinmatriculare) pot scoate numere rosii ? Multumesc.

  • Se pot scoate numere rosii. Numerele rosii nu au legatura cu achitarea taxei. Doar la inmatricularea definitiva este necesara dovada platii taxei de prima inmatriculare sau a timbrului de mediu.

 40. Buna seara, un sfat va rog. As dori sa cumpar o masina de la o persoana juridica. Masina este deja inmatriculata pe RO – fara taxa de mediu platita. O sa am contract v-c, fisa fiscala si absolut toate actele de la masina. Eu doresc sa o vand mai departe unei persoane. O sa merg sa o inregistrez la mine la fisc, iar in momentul vanzarii o sa ii ofer cumparatorului fiscal de la mine si o sa facem contract v-c. Intrebarea este daca este in regula cum doresc sa procedez si cat timp pot circula cu numerele vechiului proprietar ?

  • Sunteti un intermediar si din acest punct de vedere nu va influenteaza timbrul de mediu. Legat de perioada in care puteti circula cu numerele vechiului proprietar eu stiu ca este de 30 de zile.

 41. Buna seara, am o nelamurire :
  As dori sa cumpar o masina de la o persoana juridica. Masina este deja inmatriculata pe RO – fara taxa de mediu platita. O sa am contract v-c, fisa fiscala si absolut toate acetele de la masina. Eu doresc sa o vand mai departe unei persoane. O sa merg sa o inregistrez la mine la fisc, iar in momentul vanzarii o sa ii ofer cumparatorului fiscal de la mine si o sa facem contract v-c. Intrebarea este daca este in regula cum doresc sa procedez si cat timp pot tine masina cu numerele vechi? Va multumesc!

  • Intermediati doar tranzactia si din acest punct de vedere nu va influenteaza timbrul de mediu. Perioada in care puteti circula cu numerele vechiului proprietar, din cate stiu eu este de 30 de zile, cu toate ca daca aveti talonul (in talon exista pe verso o pagina in care e scris instrainat catre … data si semnatura), cartea si asigurarea valabila aceasta perioada poate sa fie nelimitata

 42. Buna ziua,
  urmeaza sa ma duc sa scot numerele rosii si am o nelamurire …
  Am toate taxele platite(13lei + 9 lei) si asigurarea pe o luna facuta , am fost cu ea la Rar si am itp-ul si cartea masinii facute.
  Intrebarea mea este.. ce acte trebuiesc traduse si daca trebuiesc traduse pentru numerele rosii ? este vorba de brief mic si mare ? PS. contractul de vanzare cumparare e facut in romania intre mine si cel care a adus masina .
  Multumesc !

 43. Buna ziua ,
  Am si eu o problema mare si nu stiu rezolvarea ei legala.. am achizitionat o masina adusa din Olanda cu numere rosii (fiind primul set) si cum e normal am vrut sa o inmatriculez.ajuns la biroul de inmatriculari dosarul OK insa nu am certificatul fiscal din olanda original (RDW-ul) am doar o copile,l-am sunat pe domnul de la care am luat masina insa si el mi-a raspuns ca si el la randul lui masina a luat-o tot asa , doar cu copia aceea.HELP PLS

 44. Buna seara si SARBATORI FERICITE. AM O MASINA ADUSA DIN GERMANIA , SUNT PROPRIETAR PE BRIFURI IN SCHIMB AM PIERDUT CONTRACTUL DE VANZARE INTRE NEAMT SI MINE. POT AVEA PROBLEME LA SCOATEREA NR ROSII ? MASINA ARE NR NEGRE DAR EXPPIRA TUV SI AUF-UL IN MARTIE 2014 . VA MULTUMESC.

 45. Salutare!!
  Am achizitionat de curand o masina adusa din germania careia i au expirat numerele.
  Intrebarea mea este daca eu mai am nevoie de contractul dintre roman si neamt daca romanul care a aduso este trecut si pe brief ul mare si pe cel mic!
  Multumesc Anticipat!

 46. am facut toate actele pt nr rosi cind am ajuns la ghiseu mi sa spus ca nu este bun actul de vinzare cumparare in 2013 intrebare asigurarea mai este valabila cu toate taxele daca eu nu am scos nr rosi

 47. intentionez sa cumpar o masina inmatriculata in romania fara taxa intrebarea mea este pot scoate numere rosi 90 de zile dupa perioada de 30 de zile de la cumparare sau daca merg pana gasesc un politist sa imi retina certificatul mai pot inscrie masina fara certificat si sa scot numere rosi?

 48. Buna ziua am si eu o intrebare ,am cumpatat o masina adusa din germania si de la cine am cumparat-o a scos primele numere rosi noi am scos celelalte 2 numere acum am mers la primarie si nu vrea sa ne puna stampila fara certificatul fiscal de la cine am cumparat masina,ce legatura are cine n-ea vandut masina cu noi vrem sa ii platim taxa si sa o inmatriculam,ce avem de facut.Astept un raspuns ,va multumesc

  • Masina nu poate fi transferata daca nu s-au achitat integral impozitele pentru ea, adica daca cel ce o vinde nu si-a platit impozitele, atunci nu poate fi inmatriculata de d-voastra! Certificatul fiscal este dovada ca impozitele sunt achitate la zi!

 49. Salut. Am masina lui taicamiu adusa de el acum vre-o 3 luni din italia si as vrea sa stiu daca pot sa ii scot eu numerele rosii cu o luna inainte sa vina el.si daca el trebuie sa isi plateasca impozitul la masina in italia daca vrea sa o inmatriculeze in tara.multumesc

 50. buna ziua!am luat o serie de numere rosii si expira pe data de 28 08 2014.ca sa scot a 2 a serie trebuie sa astept sa expire prima,adica pana pe 28 sau pot sa o scot mai devreme cu cateva zile? multumesc

 51. Am o intrebare la voi, am cumparat de vreo luna o masina din olanda si am duso acasa in ro. Eu momentan stau aici (nl.) Ca acte am doar certificatul de înmatriculare in format de card si asigurare. Nu am cartea masinii si vreau sa stiu daca pot scoate numere rosii cand o sa merg in tara. Va mulțumesc

 52. Buna ziua,am cumparat o masina adusa din Olanda de un samsar,acesta a scos doua randuri de nr.rosii iar eu vreau s a o inmatriculez .Am cumparato de la altul si am c v intre mn si al doilea,cu cel care a aduso in tara nu. Am c v, trebuie? Care sunt pasii de urmat pt.a inmatricula masina??

 53. Buna ziua. Eu locuiesc in Bucuresti si am cumparat un autoturism inmatriculat in Caras Severin , vanzatorul a vrut sa facem toate actele si sa o radieze de la fisc si de la politie , sa nu mai fie pe numele lui , eu am primit numere rosii de la Caras , ca sa o pot inmatricula la Bucuresti. Am dreptul sa scot trei randuri de numere rosii pana o voi inmatricula pe numele meu ?? Trebuie sa platesc taxa de mediu si am nevoie de vreo doua luni sa mai fac niste bani. multumesc.

 54. Buna sunt Adrian am cumpar at o masina din olanda numerele de transit erau valabile doar 15 zile masina a ramas la mine in franta si au expirat ce possibility am sa o duc pe rotile ei in tara? Multumesc anticipat

 55. Bună ziua, va deranjez cu o problema usor dificilă zic eu, am cumpărat un autoturism din Austria, am fost la poliție am eliberat 2 seturi de numere pt a circula cu autoturismul. Toate actele au fost in regulă, fara nici o problemă. Tin sa mentionez ca masina nu a fost înmatriculată in România acum Vreau sa vand masina catre altcineva iar respectiva persoana îmi cere fiscalul si acum apare buba…eu nu am luat mașina in evidenta la fiscal in sectorul meu. Am crezut ca va trebui luata in evidență cand o inmatriculez definitiv in România. Eu sunt plecat din țară, pot vinde masina fara fiscal ? Daca masina nu a fost luata niciodată in evidenta la financiar?

 56. am cumparat o masina de la un samsar aici in bucuresti. am doar actele de tuv:brief-ul mic si brief-ul mare. nimic in rest. pot cere nr rosii? cu aceste doua acte si cu contractul de vanzare cumparare?

 57. Bună ziua! Vreau să cumpăr o mașină înmatriculată ro care nu mai are asigurare. Mașina se află în Arad iar eu sunt din Iași.. Întrebarea este : Cum as putea să organizez mai bine totul încât să pot pleca pe roți cu mașina în aceeași zi? Mulțumesc!

 58. Buna ziua. Va rog frumos,am si eu o dilema. Urmeaza sa achizitionez o masina di alt judet,proaspat adusa din Franta. Vanzatorul spune ca masina are Nr de franta,asigurare si ca din momentul semnarii cvc intre noi,pot sa circul 5 zile. Adica sa o aduc pe roti in judetul meu de resedinta si sa incep procedurile de inmatriculare. Credeti ce e ok ? Multumesc.

 59. Slutare tuturor…nu le am deloc cu asteaci m am intalnit cu aceste probleme doar la masina mea,dar acum un prieten din italiua si a trimis o masina cu tirul si cred ca o sa apeleze la mine sa o inmatriculez provizoriu…Ce vroiam sa v a intreb…La inceput actele o sa fie pe mine? adica pe adresa mea si toate celelalte?
  mersi

 60. Am si eu o problema daca stie cineva sa ma ajute!!!! Am cumparat un ford tranzit de anglia si am cartea completa dar cand am incercat sa scot nr rosii mi.a zis ca a mai fost eliberata o carte si asta pe care o am e cea veche si sa o aduc pe cea noua dar mie englezu asta mi.a dat pe care am aratat.o la politie la inmatriculari, o sa incerc sa trimit la dvla sa.mi trimita carte pe numele meu sau daca stie cineva, o varianta corecta si usor de practicat

 61. Buna seara! Imi expira primul rand de numere rosii in cateva zile. Este obligatoriu sa scot al doilea rand imediat, (legat), de primul rand? Cata pauza pot face intre randurile de numere rosii? Motivul pentru care vreau sa aman al doilea set de numere rosii sunt banii. Multumesc anticipat!

 62. Buna ziua!Am o intrebare……daca numerele imi expira astazi,28 feb,pot merge toata ziua pana la 12 noaptea sau au expirat de dimineata?Multumesc

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

 • Cele mai noi stiri din domeniul auto
 • Cele mai bune oferte
 • Cele mai interesante evenimente auto