05.26.2020 1:12

Noul Cod rutier a fost aprobat de Guvern ca proiect de lege

Noul cod rutier a fost aprobat azi de Guvern sub forma unui proiect de lege si trimis Parlamentului, urmand sa intre in vigoare dupa ce va fi avizat de parlamentari.

 

Noul-cod-rutier-1-ianuarie-2012

Codul rutier va fi trimis spre dezbatere pentru a face parte dintr-o :asumare comuna” . Acesta a fost inscris sub forma unei ordonante de urgenta care este si aplicata pana in momentu avizului parlamentar, cand poate fi completat cu eventuale modificari ulterioare.

Acesta a fost amanat pana acum de doua ori pentru a fi clarificate detaliile tehnice de constituire a contului unic in care sa fie varsate sumele incasate din amenzi.

Efectele noului Cod rutier asupra scaderii numarului de accidente dupa o perioada de cate luni, un an sau doi, pentru eventuale adaptari.

In urma ultimelor modificari sumele aferente amenzilor vor fi varsate intr-un cont unic deschiz la Trezorerie din care vor fi transferate catre primarii ulterior, permisul de conducere urmand sa fie suspendat daca amenda nu este achitata.

Cei care nu achita amenzile vor fi notificati de Politie in termen de 30 sau 35 de zile ca in urmatoarele 15 zile le va fi suspendat permisul de conducere.

 

Articol preluat : www.stirile.rol.ro 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto