08.04.2020 2:22

Masinile abandonate din Cluj vor fi scoase la licitatie

Saptamana viitoare vor fi vandute aproape 30 de masini abandonate pe domeniul public si ridicate de Politia Locala, la o licitatie prin strigare. Unele se vand la kilogram, altele, in stare mai buna, se valorifica la bucata. Pretul de pornire pentru cele care se vor vinde la kilogram este 50 de bani, in timp ce pretul pentru o masina in stare mai buna poate incepe chiar si de la 16.000 de lei. Cel mai scump este un Nissan verde, cu parbriz fisurat, semnalizator si geam spart, oglinda stanga rupta, la care pretul estimat este de 100.000 de lei.

Cei interesati vor trebui sa se prezinte in ziua licitatiei cu dovada platii garantiei de participare de 10% din pretul de pornire, iar pentru cele care se vand la kg garantia este de 50 lei/buc, eliberata de caserita Primariei.

Ridicarea masinilor abandonate de pe domeniul public se face in baza legii 421 din 2002. Pentru vehiculele in privinta carora exista indicii temeinice ca ar fi fara stapan sau ca ar fi abandonate pe domeniul public politistii locali intocmesc procese-verbale de constatare.

In cazul masinilor abandonate ai caror proprietari se cunosc primarul il someaza pe detinatorul legal al acestuia, prin scrisoare recomandata cu aviz de primire, ca in termen de 5 zile de la primire sa ridice vehiculul. Daca proprietarul sau detinatorul legal al vehiculului abandonat nu raspunde somatiei primite, masina este ridicata.

Dupa expirarea unui termen de 10 zile de la data somatiei adresate proprietarului sau detinatorului legal, vehiculul trece de drept in proprietatea unitatii administrativ-teritoriale pe a carei raza teritoriala se afla si va fi valorificat. In cazul in care vehiculul este fara stapan, adica nu il revendica nimeni in decurs de 30 de zile de la ridicare, potrivit legii “acesta trece de drept in proprietatea unitatii administrativ-teritoriale din raza careia a fost ridicat, liber de orice sarcini, prin dispozitie a primarului, si urmeaza sa fie valorificat prin vanzare, in conditiile legii, sau predat unei unitati de colectare si valorificare a deseurilor, in functie de starea vehiculului”.

masina-abandonata

Sursa. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto