09.20.2020 23:27

Masinile inmatriculate inainte de 2007 mai platesc Timbrul de Mediu?

Ce se va intampla cu masinile inmatriculate inainte de anul 2007, primul an in care s-a introdus o formula de calcul a taxei de mediu?

 

  1. O scutire exclusiv pentru aceste masini nu se poate realiza, pentru ca acest lucru ar constitui discriminare si ar fi sanctionat la nivel european; de asemenea, ar genera noi procese si noi despagubiri.
  2. Solutia pentru care am optat este recalcularea cotelor pentru masinile vechi, in functie de perioada de viata a masinii, astfel incat aceste valori sa nu mai fie prohibitive. Practic, taxa pentru acest tip de masini scade semnificativ fata de situatia din prezent, ajungand la cifre rezonabile.
  3. Scopul diminuarii taxei pentru aceste masini este acela de a evita blocajul care ar putea sa apara pe piata interna si care ar genera un interes mai scazut pentru achizitionarea de masini mai putin poluante. Daca oamenii nu si-ar putea vinde masinile foarte vechi, le-ar folosi tot pe acestea, poluand in continuare.

 

Comentarii (4):

  1. Punctul 3 e chiar amuzant: “… Daca oamenii nu si-ar putea vinde masinile foarte vechi, le-ar folosi tot pe acestea, poluand in continuare.”

    Ptii al dracu`, dar oamenii aia cui le vand? EXTRATERESTRILOR? Nu le vand altor oameni? Pai oamenii aia care le cumpara nu vor polua in continuare cu masinile alea?!?

  2. 1100euro pentru o masina diesel veche pentru ei este o suma rezonabila sau ma rog neinsemnata,masina valoreaza 600euro.este chiar rentabil!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto