07.02.2020 8:45

Honda si alte companii nipone îsi suspenda activitatea în China

Marile companii nipone si-au închis luni fabricile din China si au cerut expatilor japonezi sa nu îsi paraseasca locuintele, din cauza protestelor violente privind disputa teritoriala care ameninta sa afecteze semnificativ legaturile comerciale dintre cele mai mari economii asiatice, transmite Reuters.

Producatorul auto Honda Motor Co a anuntat luni suspendarea productiei în China în zilele de 18 si 19 septembrie 2012, la cele doua fabrici din orasele Guangzhou si Wuhan. ‘Am decis sa suspendam productia timp de doua zile din cauza escaladarii tensiunilor dintre China si Japonia’, a declarat pentru Reuters un purtator de cuvânt al Honda.

Acesta a adaugat: ‘dealerii nostri nu pot primi în prezent masinile care le-au fost alocate’, facând referire la atacurile asupra unor reprezentante Honda în timpul weekendului. Si sediile Toyota din China au fost afectate de violente.

China este principalul partener comercial al Japoniei, valoarea comertului dintre cele doua tari ajungând la 345.000.000.000 de dolari în 2011.

Citeste tot articolul pe Money.ro 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto