- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - http://www.auto-business.ro -

Cum se curata filtrul de particule diesel?

Posted By Florin Morariu On 19 august 2012 @ 10:53 In Info Utile | 20 Comments

Filtrul de particule diesel elimina particulele de funingine din gazele de esapament.

Sistemul include o functie de autocuratare care este executata în mod automat în timpul mersului. Filtrul este curatat prin arderea particulelor de funingine la temperaturi foarte înalte. Acest proces are loc automat în conditii presetate de rulare si poate dura maximum 25 de minute. Consumul de combustibil poate creste în aceasta perioada. Emisiile de mirosuri si fum ce au loc în cursul acestui proces sunt normale.

În anumite conditii de rulare, de exemplu calatorii scurte, este posibil ca sistemul sa nu activeze procesul automat de autocuratare. Daca filtrul de particule diesel necesita curatarea si conditiile de deplasare nu au permis initierea procedurii de curatare automata, lampa de control clipeste. Continuati deplasarea, mentinând turatia motorului la peste 2.000 rot/min. Daca e necesar, comutati într-o treapta inferioara de viteze. Curatarea filtrului de particule diesel este astfel initiata.

Atentie! Nu se recomanda oprirea autovehiculului sau a motorului în timpul procesului de curatare.

Daca procesul de curatare este întrerupt de mai multe ori, exista un risc crescut de provocare a unei avarii grave de motor. Curatarea se face mai rapid la turatii ale motorului si sarcini ridicate. Lampa de control se stinge imediat ce procesul de autocuratare a filtrului se încheie. 


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: http://www.auto-business.ro

URL to article: http://www.auto-business.ro/info-utile/cum-se-curata-filtrul-de-particule-diesel.html

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.