09.21.2020 8:28

Cum sa-ti speli motorul masinii

Specialistii de la /Drive ne arata cum trebuie sa procedam atunci cand spalam motorul masinii pentru a nu avea probleme. Iar motoarele pe care le spala ei sunt ale unor Corvette Z06, Ferrari 458 şi Ford GT40!

 

Iata cateva sfaturi:

1. Foloseste un prosop sau un covoras textil moale pe care ss-l pui pe caroserie inainte de a te apleca deasupra motorului. Verifica sa nu ai catarama de la centura sau alte obiecte ascutite in pantaloni, pentru a nu zgaria vopseaua. Utilizeaza manusi de protectie din plastic, groase, pentru a nu te rani pe degete.

2. Foloseste-ti mainile pentru a simti daca motorul este inca încins. Temperatura optima de curatare a motorului depinde de gradul de mizerie acumulata pe el – daca are multe pete de ulei si murdărie, este chiar bine sa fie cald, pentru ca ajuta la inlaturarea mai usoara a acestora.

3. Curata mai intai ramasitele de frunze si insecte acumulate in chederele capotei motorului, folosind un aspirator sau un aparat cu aer comprimat.

4. Uita-te dupa cele mai importante componente ale motorului care necesita protectie inainte de a fi spalat: capacul distribuitor, filtrele de aer si gurile de admisie, joja de ulei, carburatorul si orice alt element care ar putea introduce apa in motor, precum si toate componentele electronice vizibile, inclusiv alternatorul, cutia de sigurante, bateria si orice alt component similar, chiar daca este acoperit de un capac. Acestea trebuie acoperite cu grija cu plastic transparent, care sa fie legat etans pentru a nu permite intrarea apei.

5. Evitati stropirea directa a acestor elemente cu apa in timpul spalarii motorului.

6. Nu folositi un furtun, ci un aparat care pulverizeaza solutia de spalare sau cu o carpa umeda.

7. Imediat dupa ce ati umezit motorul, adaugati solutie de curatat grasimi si folositi o pensula sau o perie pentru a freca zonele murdare. Nu lasati detergentul sa se usuce pe motor!

8. Pentru a ajunge in locurile stramte, folositi o pensula de vopsit, cu peri rezistenti.

9. Imediat ce ati terminat de frecat motorul, spalati cu pulverizatorul, pentru a indeparta atat mizeria cat si detergentul.

10.Stergeti apoi apa care a ramas cu prosoape absorbante si folositi aparatul cu aer comprimat pentru a scoate picaturile de apa din locurile mai stramte.

11. Scoateti pungile de plastic care protejeaza elementele sensibile, dar cu atentie pentru a nu varsa apa ramasa pe ele.

12. Lasati motorul sa se usuce la aer si abia apoi porniti motorul, verificand ca totul e OK.

13. Daca doriti, puteti aplica o crema pe baza de apa pe suprafetele de plastic si cauciuc, pentru a le reda luciul. Nu folositi o crema cu detergent!

2012-chevrolet-corvette-z06-ls7-70-liter-v-8-engine-photo-435218-s-1280x782Articol preluat de pe: http://www.promotor.ro/masini-noi/prezentari/cum-sa-ti-speli-motorul-masinii-fara-probleme.-video-11268073

  

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto