09.29.2020 7:12

Cum sa iti intretii masina

O masina intretinuta duce proprietarului mai mult confort, siguranta si, foarte important, posibilitatea de a o pune in vanzare la un pret peste media pietei.

De aceea, este esential sa nu neglijati drumurile la service, sa va puneti semne de intrebare atunci cand sesizati zgomote ciudate si orice alt tip de anomalie.

Inspectia tehnica perioadica (efectuata numai la service-urile autorizate RAR) nu este neaparat o garantie a starii autoturismului dumneavoastra. Desi aceasta verificare este reglementata prin lege (odata la 2 ani pentru autovehicule cu cel mult opt locuri, odata la 6 luni pentru autovehicule destinate transportului de persoane si odata la 1 an in cazul autovehiculelor de peste 3,5 tone, care transporta marfa), intre timp pot surveni altfel de defectiuni care nu trebuie ignorate.

Respectati perioadele si datele de service stabilite de constructor. Daca masina este noua, pentru a nu pierde certificatul de garantie revizia trebuie realizata la service-urile agreate de producatorul auto. In cazul masinilor second hand, este recomandata revizia la fiecare 10.000 km parcursi, moment in care se schimba asa-zisele consumabile (filtre, ulei).

Daca mergeti mai mult prin praf, drum nisipos sau iarna, cand sunt imprastiate saruri pe sosea, este indicat sa schimbati filtrul de aer la 7.000 km. In general, placutele de frana trebuie schimbate la 40.000 km.

Citeste articolul integral pe Auto.ro 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto