01.26.2022 14:10

Cum sa dezaburesti masina rapid

Vremea rece duce automat la inghetarea si aburirea geamurilor masinii. In continuare va dam cateva sfaturi pentru a evita aceste fenomele sau pentru a le inlatura rapid.

 

iarna-03

In cazul in care geamurile se aburesc de fiecare data e posibil sa faci anumite greseli, cum ar fi sa lasi sistemul de ventilatie al masinii pe recirculare, sau acest sistem sa fie murdar.

Cea mai rapida solutie pentru a dezaburi geamurile este sa le deschizi pentru ca aerul rece si uscat de afara sa intre in masina. Aceasta este o solutie de moment pentru ca pe vremea asta nu prea iti vine sa stai cu geamurile deschise.

  • Curata sistemul de ventilatie al masinii, frunzele moarte de sub capota si de peste gurile de aerisire. Filtrul de polen trebuie inlocuit cu regularitate pentru o dezaburire rapida a geamurilor.
  • Porneste la drum cu zece minute mai devreme. Primul gest dupa pornirea motorului trebuie sa fie actionarea butoanelor de incalzire a lunetei si oglinzilor, si comutarea sistemului de ventilatie pe dezaburire.Orice masina ai avea tot e bine sa o lasi sa se incalzeasca un pic.
  • Foloseste sistemul de aer condiţionat al masinii pentru ca dezabureste mult mai rapid geamurile, insa nu comuta apoi pe ventilatie pentru ca ti se vor aburi instantaneu geamurile.
  • Curata geamurile pe interior cu o solutie speciala de degresat geamuri, in acest mod se vor dezaburi mult mai repede.
  • Curata zapada de pe toata masina, geamuri ,capota ,plafon astfel nu vei fi luat prin surprindere de zapada care cade sau apa care curge pe geam.

 

masina-plina-de-zapada

  • Elimina sursele de abur din masina cum ar fi apa de sub covorase sau mocheta. Daca ninge ai grija sa nu aduci zapada in masina pentru ca aceasta se va evapora si va face aburi.

NU arunca cu apa calda pe parbriz pentru a topi gheata, ci foloseste un spray special; nu lasa geamurile intredeschise pe timpul noptii pentru ca pot fi fortate pentru a-ti fura din masina; nu acoperi masina cu o prelata sau paturi pentru ca acestea se lipesc cand ingheata si pot distruge vopseaua.

icy-car                                   Articolul complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto