08.04.2020 10:35

Cum poti indeparta punctele de rugina de pe caroserie

Una din marile problemele pe care le ridica o masina second hand este aparitia punctelor de rugina pe caroserie. Rugina este un proces chimic a metalului in contact cu oxigenul. Procesul de oxidare a metalului caroseriei apare dupa ce straturile de vopsea au fost indepartate fie in urma unui eveniment neplacut, pietrica, rea intentie etc.

dodge

Tratarea cu indiferenta a punctelor de rugina are ca rezultat marirea zonei afectate pana la distrugerea completa a elementului de caroserie afectat. Pentru a nu se ajuge intr-o situatie care impune schimbarea elementului iata ce aveti de facut.

  • Primul pas este sa stergi punctul de rugina si zona inconjuratoare cu o carpa inmuiata in white spirit (produs obtinut la distilarea petrolului brut, intrebuintat ca solvent in vopsitorie si in industria lacurilor). Indepartează vopseaua deteriorata. Smirgheluieste zona ruginita pana ajungi la metalul curat.
  • Urmatorul lucru care trebuie facut este stergerea prafului rezultat cu carpa inmuiata in white spirit, dupa care aplicati un strat fin de spray de zinc pe metalul curat. Este foarte important sa se usuce complet. Apoi, aplica grund, nu solutie antirugina, folosind o pensula fina.  Suprafata pe care se aplica grundul trebuie sa fie cu aproximativ 1 cm mai mare decat zona afectata de rugina. Grundul trebuie sa se usuce foarte bine. Este recomandat ca stratul de grund sa fie lasat să se usuce cel putin cat indica producatorul acestuia!
  • Mai departe foloseste un cutit vechi sau o bucata de plastic, flexibila, pentru a aplica un strat fin de chit. Pentru ati usura munca si a obtine rezultatul scontat incearca sa lucrezi curat, netezind bine, fara a lasa prea mult chit in exces.  Dupa uscarea chitului ia un smirghel cu granulatie medie si slefuieste pana ajunge la nivelul vopselei din jur.
  • Pasul final este sa acoperi chitul cu un spray cu vopsea in concordanta cu nuanta caroseriei.  Aplica un strat fin de vopsea. Aceasta se aplica uniform si rapid, petrecandu-se peste vopseaua originala. Dupa 24 de ore, se mai aplica un strat. Pentru ca rezultatul sa fie impecabil, dupa cateva zile poti polisa zona.

Pe langa aceasta metoda exista o serie de alte solutii si produse dedicate indepartarii ruginei de pe diverse suprafete.

Sursa. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto