01.26.2022 14:38

Artere principale din centrul orasului urmeaza sa fie modernizate vara aceasta

Pe patru artere din centrul istoric se vor realizarea de lucrari de modernizare. Acestea nu se potrivesc deloc cu ideea de Cluj-Napoca , oras comoara. Astfel, strazile Memorandumului, Motilor, Avram Iancu si I. C. Bratianu urmeaza sa primeasca o noua fata. Asta este vestea buna; cea proasta este ca tot centrul va fi paralizat pe durata lucrarilor.

00106041_large

Strazile in cauza au suferit in ultimii ani doar lucrari de intretinere, altfel spus de plombare, dar nu si de modernizare. Pe Memorandumului nu s-au mai realizat lucrari din 1998,insa si atunci modernizarea a vizat doar o anumita portiune.

Durata de executie a proiectului este de 14 luni.„Acum urmeaza perioada de contestatii, unde se pot produce schimbari majore, dar, daca totul decurge conform graficului, estimam sa se semneze contractul in cursul lunii iunie, caz in care lucrarile de modernizare ar putea incepe prin luna iulie”, a mentionat reprezentantul primariei, Iulia Persa.

Pentru a se putea efectua lucrarile de modernizare, circulatia pe strazile in cauza urmeaza sa fie inchisa. Reprezentantii municipalitatii precizeaza ca vor anunta din timp calendarul lucrarilor si vor propune rute alternative de deplasare, astfel incat traficul sa fie afectat cat mai putin.

 

00106043_large

Proiectul include realizarea de servicii de arhitectura, de peisagistica, de amenajare urbana, dar si de inginerie si servicii integrate de inginerie.

Primaria este obligata sa grabeasca aceste lucrari, pentru ca anul viitor orasul va fi Capitala Europeana a Tineretului.

00106045_large

Citeste tot articolul aici. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto