- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - http://www.auto-business.ro -

Anvelopele de iarna, necesare deja din noiembrie

Posted By Florin Morariu On 14 septembrie 2012 @ 10:09 In Info Utile | No Comments

Soferii vor trebui ca, din luna noiembrie, sa schimbe cauciucurile de vara cu cele de iarna. Conform prognozei meteorologice, din noiembrie vine iarna.

“Daca prognoza este corecta, atunci din noiembrie vine iarna. Cauciucurile de vara trebuie inlocuite odata cu inghetul. Nu conteaza ce luna este”, a declarat seful Directiei Rutiere, Lucian Dinita, citat de Mediafax.

El a adaugat ca nu trebuie sa vina iarna calendaristica pentru ca soferii sa-si schimbe anvelopele de vara cu cele de iarna. El a aratat ca in localitatile Campeni – Alba si Balea Lac s-au inregistrat deja temperaturi de inghet, iar aici, dupa litera legii, ar trebui deja folosite cauciurile de iarna.

Conform legii, soferii sunt obligati sa echipeze autovehiculele cu anvelope de iarna, lanturi si alte echipamente specifice in cazul in care circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei.

In cazul vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone si al celor de transport persoane cu mai mult de noua locuri pe scaune, masina trebuie echipata cu anvelope de iarna pe axele de tractiune si sa aiba montate pe aceste roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate.

Citeste articolul integral pe Ziare.com [1] 


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: http://www.auto-business.ro

URL to article: http://www.auto-business.ro/info-utile/anvelopele-de-iarna-necesare-deja-din-noiembrie.html

URLs in this post:

[1] Citeste articolul integral pe Ziare.com: http://www.ziare.com/auto/stiri-auto/anvelopele-de-iarna-necesare-deja-din-noiembrie-1189769

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.