05.25.2020 8:20

Un raliu de cosmar

A doua etapa a Campionatului National de Raliuri “Dunlop”, Raliul Tirgu-Mures a fost una de cosmar pentru echipajul 99.


Un raliu de cosmar

A doua etapa a Campionatului National de Raliuri “Dunlop”, Raliul Tirgu-Mures a fost una de cosmar pentru echipajul 99.

Porniti cu speranta reeditarii rezultatului bun obtinut in etapa inaugurala a sezonului de la Brasov, Edwin Keleti si Victor Ponta s-au confruntat cu probleme tehnice chiar din prima proba contra-cronometru a concursului. Pe cea mai frumoasa  super speciala din Campionat, electronica a continuat sa le creeze probleme, masina oprindu-se de patru ori. Acest lucru a insemnat pierderea din start a 30 de secunde fata de plutonul fruntas ceea ce aducea  o presiune in plus pe  probele speciale programate, simbata 7 mai.

Lucrurile nu s-au oprit insa aici. Probele zilei a doua, extrem de tehnice si potrivite pentru masina cu transmisie integrala a echipajului, si-au schimbat total configuratia din cauza…vremii. Conditiile meteorologice de la Raliul Tirgu Mures, care au dus la anularea celei de-a doua bucle a competitiei, au aratat ca viata bate chiar si celebra zicala “iarna nu-i ca vara” , in sensul ca vara poate fi mult mai rau ca…iarna. Temperaturile au scazut pina in jur de zero grade in zona Praid, ploaia aparent trecatoare s-a transformat in ninsoare si alegerea de pneuri slick s-a dovedit total gresita.

Edwin Keleti:
In conditiile de aderenta de care am avut parte la Tirgu Mures a devenit imposibil sa mai faci performanta fara sa-ti asumi riscuri pe care initial nu vrei sa ti le asumi. Noi nu mai eram in lupta pentru puncte si riscurile la care ne-am fi supus, daca cele trei probe n-ar fi fost anulate, ar fi fost total nejustificate.

Pentru echipajul 99 etapa de la Tirgu Mures a contat doar ca experienta acumulata la bordul Mitsubishi-ului Lancer EVO X, cei doi sportivi exprimindu-si speranta ca in etapa de la Cluj sa revina in lupta pentru o pozitie in top opt. In perioada urmatoare echipa tehnica va incerca eradicarea problemei de electronica si rafinarea setarilor, fiind posibila chiar o participare in etapa de C.N.V.C. de la Straja.

Echipajul 99 multumeste partenerilor din acest sezon –Jack Daniel’s, Pirelli Romania si Colgate-Palmolive (Romania) prin Mennen Speed Stick dar si fanilor care au venit la  Tirgu Mures pentru a-i sustine si au avut de indurat  iarna in luna mai.

Urmatoarea etapa a Campionatului National de Raliuri “Dunlop” va avea loc la Cluj Napoca in 27 si 28 mai 2011.

sursa: Bogdan Rosca
 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto