09.23.2020 6:19

Titlul WEC 2013

Urmatorele puncte în cursa pentru titlul WEC 2013 pentru echipele Dunlop se vor obtine in cursa de 6 ore de la Sao Paulo, Brazilia.

La mai bine de doua luni de la cursa de 24 de ore de la Le Mans, echipele Dunlop au ca prioritate continuarea luptei pentru titlul LMP2 la urmatorea etapa a campionatului, respectiv, la cursa de 6 ore de la Sao Paulo din Brazilia.

Cu victoria obtinuta în cursa de la Le Mans si cu terminarea pe podiumul acestei etape în care a fost acordat un numar dublu de puncte, echipe Oak Racing conduc în campionat. Dar cu 5 etape ramase înca de diputat, mai este loc pentru modificari în ierarhia la vârf a competitiei. Greaves Motorsport va dori o reîntoarcere la posibilitatile de-a câstiga, în timp ce cei din echipa Delta-ADR, câstigatorii cursei de la Silverstone, împreuna cu sora lor, echipa G-Drive, vor fi concurenti puternici la etapa din Brazilia. Echipa Lotus a obtinut ultima data puncte la Spa si va spera de asemenea sa î?i creasca scorul.

Anul 2012 a fost martor la terminarea celor 234 de tururi de catre masina câstigatoare a LMP2 si tinând cont de masinile si anvelopele din 2013 care arata un ritm mai crescut, este de asteptat ca distanta parcursa anul acesta sa fie mai mare.

Cursa se va desfasura duminica, 1 septembrie 2013.

Paul Bryant, Key Account Manager pentru Cursele de Anduran?a: “Pare ca a trecut mult timp de când concuram Le Mans, a?adar va fi bine sa ne întoarcem la lucru cu echipele. Timpii ar trebui sa fie mai rapizi decât anul trecut, pe masura ritmului crescut de anul acesta. Pista poate fi agresiva într-un mod acceptabil si ne asteptam sa fie caldura. Anul trecut echipele s-au limitat la componenta medium dar ne asteptam ca optiunea pentru compusul mai tare sa dovedeasca aproape dublu în acest an. În functie de conditiile de pe pista putem asista la folosirea unor componente diferite având în vedere optimizarea balantei prin folosirea unei anvelope softer pentru fata pe o singura parte si o componenta harder la celelalte unghiuri.”

Despre Dunlop

Dunlop este unul din producatorii de anvelope de înalta si ultra-înalta performanta lideri la nivel mondial, cu un impresionant palmares de succese în motorsport. Dunlop este partener tehnic pentru GreenGT si AMG Customer Motorsport.

Experienta extinsa a Dunlop în cursele de profil a condus la dezvoltarea de tehnologii inovative pentru anvelopele proiectate pentru condusul auto de zi cu zi. 2013 reprezinta a 125-a aniversare a Dunlop si a introducerii anvelopei pneumatice de catre fondator.

Dupa primele recorduri de viteza, Dunlop a sarbatorit si primul sau triumf în cursa de 24 de ore de la Le Mans în 1924, si este cel mai de succes producator de anvelope, cu 34 de victorii în aceasta cursa. În 2012, anvelopele Dunlop au fost alegerea campionilor LMP2 la European Le Mans Series si FIA World Endurance Championships si, per ansamblu, alegerea campionilor VLN Endurance Championship.

Anvelopele Dunlop au fost în top într-o serie de curse de turisme peste tot în lume, printre care si populara competitie Australian V8 Supercar si Campionatul Britanic de Turisme BTCC.

Cele mai recente anvelope Dunlop pentru strada sunt incluse în echiparea originala a unor vehicule extrem de apreciate precum Jaguar, Audi, Mercedes, VW, Renaultsport si BMW. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto