08.13.2020 2:51

Startul etapelor mixte în CNR Dunlop 2013 la Autoworld Transilvania Rally

Programat în perioada 21-23 iunie 2013, Autoworld Transilvania Rally da startul etapelor mixte de asfalt si macadam din actualul sezon competitional al Campionatului National de Raliuri Dunlop 2013.

Cu o lungime totala de 449,10 km, raliul organizat in Cluj numara 10 probe speciale ce se vor defasura în proportie covârsitoare pe asfalt, din cei 138,80 km de probe speciale, doar 8,80 km fiind de macadam. Editia din acest an a etapei propune si o proba de noapte care va încheia prima zi de concurs.

Raliul Clujului, numit în editia din acest an si Autoworld Transilvania Rally, continua seria raliurilor cu doua superspeciale, si programeaza prima superspeciala între doua probe special, încheind prima zi de concurs cu proba de noapte de peste 8 km lungime.

Probele traditionale ale raliului, Faget, Târnita, Dangau si Belis, vor avea câte doua treceri
fiecare, cea mai lunga proba a raliului fiind proba speciala Dangau.

Din punct de vedere sportiv, cea de-a 4-a etapa a CNR Dunlop 2013 aliniaza 57 de echipaje la start, si anunta o lupta strânsa între favoritii la titlu. Dupa Shakedown-ul desfasurat în aceasta dimineata, Dan Gârtofan porneste cu avansul psihologic al celui mai bun timp, în timp ce francezul Delecour este si el motivat sa recupereze din dezavantajul la puncte creat de excluderea sa din etapa precedenta. Bogdan Marisca se aliniaza la start cu masina refacuta dupa un accident suferit în timpul unor teste, iar Porcisteanu spera la o importanta clasare pe podium dupa etapa de odihna de la Tulcea.

Raliul Clujului debuteaza acum si se va încheia mâine 23 iunie 2013 cu festivitatea de premiere si conferinta de presa a câstigatorilor organizate la centrul comercial Polus Center
din Cluj.

Pentru mai multe informatii despre cursa, vizitati www.fras.ro sau pagina de facebook Dunlop Racing Info România.

Despre Dunlop

Dunlop este unul din producatorii de anvelope de înalta si ultra-înalta performanta lideri la nivel mondial, cu un impresionant palmares de succese în motorsport. Dunlop este partener tehnic al Echipei de Curse de Anduranta Suzuki, al echipei Honda TT Legends, al Kawasaki si Honda, precum si furnizorul exclusiv de anvelope pentru Moto2 si Moto3.

Experienta extinsa a Dunlop în cursele de profil a condus la dezvoltarea de tehnologii inovative pentru anvelopele proiectate pentru condusul de zi cu zi. 2013 reprezinta a 125-a aniversare a Dunlop si a introducerii anvelopei pneumatice de catre fondator.

Anvelopele Dunlop au echipat vehiculul care a câstigat primul campionat de motociclete clasa 500 cc în 1949 si au dominat seriile de-a lungul urmatoarelor decenii. În 1991 motocicleta echipata cu anvelope Dunlop a câstigat primul din cele 3 titluri consecutive World Superbike si în 2008 Marco Simoncelli a obtinut cea de-a 200-a victorie consecutiva Dunlop în clasa 250 cc GP, o serie în care Dunlop si-a adjudecat 17 titluri mondiale. 2010 a asistat la devenirea Dunlop ca principal furnizor de anvelope pentru Moto2, urmându-i 2012 pentru Moto3.

Cursele de anduranta au fost dominate de echipele si pilotii Dunlop, cu noua titluri din unsprezece la Endurance World Championship obtinute începând din 2002. Dunlop a câstigat fiecare premiu important pentru motociclete, de la GP World Championships la Isle of Man TT, de la World Superbike si Supersport la World Endurance, cu succese similare în motorcross si alte campionate off-road.

Cele mai recente anvelope Dunlop pentru strada sunt incluse în echiparea originala a motocicletelor principalilor producatori precum Honda, Kawasaki, KTM si Suzuki. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto