09.20.2020 23:08

Simone Tempestini prezent la Raliul Poloniei

Pilotul Simone Tempestini este pregatit sa infrunte juniorii din WRC

  • Raliul Poloniei se desfasoara in perioada 26 -  29 iunie 2014

 

  • Locul 6 si 8 puncte dupa prima etapa din Junior WRC, din Portugalia

 

  • Pilotul Marco Tempestini il va sustine pe Simone chiar din mijlocul actiunii

 
Echipajul format din Simone Tempestini si Dorin Pulpea va lua startul in Raliul Poloniei, etapa a VII-a din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) si a doua inclusa si in Junior WRC, competitia dedicata pilotilor nascuti dupa 1 ianuarie 1986.

Imediat dupa ce au terminat Transilvania Rally, cursa de casa a echipei Napoca Rally Academy, pe locul 4, Simone Tempestini si Dorin Pulpea au plecat spre Polonia, acolo unde se va desfasura etapa a saptea din Campionatul Mondial de Raliuri si a doua inclusa in programul Junior WRC.

Pentru echipajul Napoca Rally Academy aceasta nu este prima prezenta la o etapa din Polonia, Simone Tempestini si Dorin Pulpea luand startul si in 2013 in acest raliu, inclus anul trecut in Campionatul European.

„Stiam inca de anul trecut care va fi programul meu din 2014 si am participat la Raliul Poloniei pentru a aduna experienta pe aceasta suprafata specifica. Sunt modificari in formatul raliului din acest an, dar sunt sigur ca experienta acumulata anul trecut ma va ajuta sa-mi intru mai repede in ritm. Mai sunt si alti piloti din Junior WRC care au concurat deja in Polonia si sunt sigur ca va fi o lupta interesanta”, a spus Simone Tempestini.
Raliul Poloniei, unul dintre cele mai vechi raliuri din lume, se va desfasura in perioada 26 – 29 iunie 2014, una dintre principalele provocari fiind vremea complet imprevizibila. Prognozele meteo prevad ploi pentru urmatoarea perioada, specialele din Lituania fiind deja scurtate din cauza deteriorarii lor in urma ploilor torentiale din ultimele zile. „Si anul trecut a plouat mult. Situatia va fi cu totul alta pe probe daca va ploua si va fi mult mai dificil de pilotat”, a spus si Dorin Pulpea, copilotul echipajului.

Dorin-Pulpea

In Raliul Poloniei vor lua startul 12 echipaje inscrise in Junior WRC, competitia in acest sezon fiind una foarte puternica. Pe macadamul dur din Portugalia, Simone Tempestini a adunat 8 puncte si se afla pe locul 6 in clasamentul pilotilor, Romania fiind pe aceeasi pozitie in clasamentul pe natiuni. „Imi place mult cum se comporta modelul Citroen DS3 R3 pe macadam si suprafata din Polonia este una care imi place. Voi incerca sa-mi intru in ritm inca de la inceputul raliului si sper sa obtinem un rezultat bun. Obiectivul meu este sa adun experienta anul acesta si anul viitor sa ma lupt pentru titlu, dar nu inseamna ca nu vom ataca pe probe”, a mai spus Simone Tempestini.

Simone-Tempestini

In etapa din Polonia va lua startul si Marco Tempestini cu un copilot nou, Nicola Arena, si modelul Subaru Impreza. „Pentru mine aceasta etapa este una de relaxare si distractie, chiar daca vremea se pare ca nu tine nici aici cu noi. Voi lua startul cu Nicola Arena, un prieten bun si copilot profesionist in Italia, pentru ca Lucio nu este inca refacut, iar Toni nu a putut sa fie alaturi de mine si la etapa din Polonia. Sunt aici pentru a-l sustine pe Simone si sper sa faca un raliu bun”, a spus si Marco Tempestini.

Team

Clasament general Junior WRC 2014

1. Stéphane Lefebvre: 25 puncte

2. Christian Riedemann: 18 puncte

3. Martin Koci: 15 puncte

4. Federico Della Casa: 12 puncte

5. Simone Campedelli: 10 puncte

6. Simone Tempestini: 8 puncte

7. Jan Cerny: 6 puncte

8. Molly Taylor: 4 puncte

9. Panikos Polykarpou: 2 puncte

10. Quentin Giordano: 1 puncte

Junior-WRC

Trofeul pe natiuni:

1. Franta:  26 puncte

2. Germania: 18 puncte

3. Slovacia: 15 puncte

4. Elvetia: 12 puncte

5. Italia: 10 puncte

6. Romania: 8 puncte

7. Cehia: 6 puncte

8. Australia: 4 puncte

9. Cipru: 2 puncte 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto