05.25.2020 7:40

Red Bull X-Fighters

Trei continente, sase tari, 170,000 de spectatori si 1,130 de sarituri.

Red Bull X-Fighters 2009 World Tour demareaza in Mexico, in luna martie.

Cei mai buni din FMX Series gata de decolare.

Trei continente, sase tari, 170,000 de spectatori si 1,130 de sarituri. Cel de-al doilea an al “Red Bull X-Fighters World Tour“, in 2008 a reprezentat o piatra de temelie in istoria motocross-ului freestyle. “Red Bull X-Fighters World Tour“ a devenit fara doar si poate evenimentul sportiv numarul 1 de anul trecut. Noutatile anului 2009: opriri in Calgary si Londra.

Cel mai inalt nivel al sportului combinat cu o creativitate orchestrala, in locatii memorabile. Acesta este conceptul implementat in seriile mondiale din 2007, inainte ca “Red Bull X-Fighters World Tour“ sa atinga noi varfuri in 2008, in competitii spectaculoase desfasurate in arenele din Mexico City si Madrid, in cariera de piatra din Wuppertal, Germania, in Sambadromul din Rio de Janeiro, intr-o arena de rodeo din Texas sau pe un stadion istoric gigantic, in Varsovia – readus la viata pentru o zi, inainte de a fi demolat.

In ciuda scenariului impresionant si a show-ului desavarsit, competitia sportiva a ramas centrul atentiei dand nastere unor amintiri memorabile, in jurul lumii: “duelurile” intre campionul Mat Rebaud si americanii  Jeremy  Stenberg si Jeremy Lusk; incredibila runda din Texas a lui Rebaud, cu 10 back-flip-uri; primul “540” executat de suedezul  Fredrik Johansson, in Madrid; prabusirea infioratoare a norvegianului Andre Villa, la Rio; si revenirea emotionanata a tanarului spaniol Dany Torres, care a incoronat sezonul cu o victorie la Varsovia.

Ce-a dea treia editie demareaza in orasul care a devenit deja o traditie – Mexico City – pe 27 martie. Dupa care, competitia se muta, pentru prima oara, in Canada, cu cea de-a doua oprire Calgary (30 Mai), inainte de a se intoarce la Sud de Texas, pentru o revenire la Dallas/Fort Worth (27 Iunie). Turul paseste in Europa, in data de 17-18 iulie, cu un dublu eveniment la Madrid si se incheie la Londra pe 22 august. 

Formatul de suces de anul trecut “Recruti contra eroi” a fost imbunatatit in acest an, dupa cum spune Tes Sewell, directorul sportiv al turului: “In loc de patru rideri de top, in acest an vom avea opt, care vor concura cu pretendenti locali.”

Cei opt sportivi de top sunt: campionul de anul trecut, Mat Rebaud (Elvetia), castigatorii X-Games – Jeremy Lusk si Jeremy Stenberg (ambii din SUA), detinatorul recordului mondial pentru cea mai inalta saritura Robbie Maddison (Australia), Dany Torres (Spania), Eigo Sato (Japonia), Thomas Pagés (Franta) si Andre Villa (Norvegia).

Asteptarile campionului Mat Rebaud sunt: “Noi provocari fara limite – e de necrezut cat de repede evolueaza acest sport”. Rivalul sau cel mai de seama in 2009: “Vom sti mai multe dupa primele antrenamente din Mexico, dar cred ca va fi Dany Torres – in ultimul sezon, nimeni nu si-a imbunatatit atat de mult performantele.”

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto