04.05.2020 5:03

Raliul Moldovei, dominatia straina revine în CNR Dunlop 2012

Campionatul National de Raliuri DUNLOP 2012 si-a disputat cea de-a treia etapa în acest week-end la Bacau. Dupa un adevarat maraton pe cele 9 probe speciale ale etapei, Raliul Moldovei s-a încheiat cu victoria lui Francois Delecour si cu un podium integral strain, pilotul francez fiind secondat de maghiarii Gergo Szabo si Csaba Spitzmuller.

Dupa doua etape disputate în CNR Dunlop 2012 sub dominatia clara a campionului national en-titre Valentin Porcisteanu, francezul Delecour impune un nou ritm în competitia interna de profil. Revenit în competitie pe un Peugeot 207 Super 2000, Francois Delecour a fost imbatabil în Raliul Moldovei, etapa a III-a a CNR DUNLOP 2012, adjudecându-si majoritatea probelor speciale ale raliului.

Disputata în ultimul week-end al lunii mai, etapa a III-a a CNR Dunlop 2012 a debutat sub amenintarea ploii, un factor cheie pentru calitatea traseului. Raliul majoritar de macadam, cu trei treceri pe o bucla de trei probe speciale si cu masini extrem de puternice la start a beneficiat în cele din urma de o vreme însorita si prielnica.

Prima zi de concurs, programata vineri 25 mai, s-a încheiat cu Gergo Szabo lider în clasamentul provizoriu al etapei. Maghiarul a pierdut însa teren pe probele speciale de sâmbata în fata francezului Delecour. Atât pilotul maghiar, cât si cel francez au apreciat traseul ca fiind unul dificil, iar proba regina a etapei, Nevila Moinesti, ca fiind o adevarata etapa de WRC. Liderul clasamentului la zi al competitiei, Valentin Porcisteanu, a debutat cu stângul în Raliul Moldovei, pierzând teren în fata tuturor principalilor sai competitori si sfârsind raliul în afara podiumului de concurs. Învingatorul din superspeciala etapei, Csaba Spitzmuller, termina raliul pe a treia treapta a podiumului, cu un parcurs de urmarire constant, în spatele conationalului sau, Gergo Szabo.

La conferinta de presa, pilotul Francois Delecour a declarat: “Desi când am venit prima data în România am crezut ca aici se poate câstiga usor, acum am vazut ca aici sunt piloti extrem de valorosi, iar o victorie trebuie muncita. Proba lunga si mixta a Raliului Moldovei este extrem de interesanta si solicitanta, iar organizatorii de raliuri din România trebuie sa aiba în vedere astfel de probe de nivel de campionat mondial”.

Pilotul Napoca Rally Academy, Marco Tempestini a fost nevoit sa abandoneze dupa primii kilometri ai primei probe speciale a raliului, continuând competitia în regim de SuperRally. În ziua de sâmbata, pilotul Napoca a iesit definitiv din competitie în urma unui al doilea abandon tehnic.

Printre suprizele etapei se numara si tânarul Vlad Cosma, nevoit sa abandoneze dupa PS 5 în conditiile în care era în top 10, putând sa termine raliul în puncte.

Dupa Raliul Moldovei, ierarhia la zi în CNR DUNLOP 2012 ramâne neschimbata, Valentin Porcistenu conducând detasat la puncte în fata urmaritorilor sai Csaba Spitzmuller si Dan Gîrtofan. Urmatoarea etapa a Campionatului National de Raliuri DUNLOP 2012 se va desfasura la Cluj în perioada 22-23 iunie 2012.

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto