07.04.2020 18:34

Primele puncte pentru Hora în CNVC Dunlop 2013 vin in Cupa Gorjului

Desfasurata în conditii meteorologice excelente, etapa gorjana a CNVC Dunlop 2013 aduce primele 20 de puncte pentru resitean, dar consolideaza pozitia de lider în clasamentul open la zi al competitiei pentru Lucian Radut.

Disputata pe sectiunea de drum a Transalpinei dintre Novaci si Rânca, cea de-a II-a etapa a Campionatului National de Viteza în Coasta Dunlop 2013 s-a încheiat ieri cu victoria resiteanului Lucien Hora. Veteranul curselor de coasta din România si-a adjudecat victoria fara probleme, reusind cel mai bun timp al zilei de 2:36,713 minute pentru cei 5,25 de km lungime ai traseului de concurs.

Lipsit de puncte în CNVC Dunlop 2013 dupa abandonul de pe Valea Poienii Brasov, Lucien Hora a recuperat din handicap si si-a adjudecat primele 20 de puncte din actualul sezon de coasta pe Transalpina, în cursa traditionala de la Rânca. Dupa un parcurs foarte bun în ambele zile de concurs, resiteanul a urcat pe prima treapta a podiumului etapei înaintea urmaritorilor sai, italianul Armando Battocchi si, respectiv, învingatorului primei etape, Lucian Radut.

Cu performanta de la Rânca, Hora intra direct pe pozitia a 4-a la general în clasamentului open al CNVC Dunlop 2013, în timp ce Radut îsi consolideaza pozitia de lider în clasamentul la zi dupa doua etape disputate în campionat.

O prezenta noua, dar pâna acum constanta, în competitia interna de profil, italianul A. Battocchi acumuleaza puncte importante si se pozitioneaza în top 3-ul competitiei, la doar 3 puncte în fata lui Hora si Zaberca.

Contând ca etapa a doua a CNVC Dunlop 2013, Cupa Gorjului s-a desfasurat în conditii meteo excelente, oferind un maxim de spectacol automobilistic fanilor prezenti pe proba.

Urmatoarea etapa a CNVC Dunlop 2013 se va desfasura, conform calendarului competitonal FRAS, în perioada 8-9 iunie 2013 la Teliu.

Despre Dunlop

Dunlop este unul din producatorii de anvelope de înalta si ultra-înalta performanta lideri la nivel mondial, cu un impresionant palmares de succese în motorsport. Experienta extinsa a Dunlop în cursele de profil a condus la dezvoltarea de tehnologii inovative pentru anvelopele proiectate pentru condusul auto de zi cu zi. Cautând mereu sa maximizeze placerea de a conduce, Dunlop ofera tuturor tipurilor de conducatori auto performanta si durabilitatea celor mai recente tehnologii, incluzând aici tehnologia RunOnFlat.

Cele mai recente anvelope Dunlop pentru strada sunt incluse în echiparea originala a unor vehicule extrem de apreciate precum Jaguar, Audi, Mercedes, VW, Renaultsport si BMW.

Compania a fost implicata în cursele cu motor înca de la începutul secolului 20. Dupa primele recorduri de viteza, Dunlop a sarbatorit si primul sau triumf în cursa de 24 de ore de la Le Mans în 1924 si este cel mai de succes producator de anvelope cu 34 de victorii în aceasta cursa. Cei care au alergat cu anvelope Dunlop au fost campionii GT si LMP1 în American Le Mans Series 2011, precum si campionii LMP2 în campionate europene si internationale. Anvelopele Dunlop au fost în top într-o serie de curse de turisme peste tot în lume, printre care si populara competitie Australian V8 Supercar sau Campionatul Britanic de Turisme BTCC. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto