02.26.2020 20:45

Ovidiu Zaberca si-a adjudecat Trofeul Sinaia

Un podium neasteptat in cea de-a V-a etapa a Campionatului National de Viteza în Coasta DUNLOP 2013

Vremea capricioasa si asfaltul umed au facut din nou jocurile în CNVC Dunlop 2013, etapa sinaiana având un podium neasteptat: Ovidiu Zaberca, Edu Stan si Lucian Radut.

Cea de-a V-a etapa a Campionatului National de Viteza în Coasta DUNLOP 2013, desfasurata în acest sfârsit de saptamâna pe circuitul stradal de la Sinaia, s-a încheiat cu prima victorie din acest sezon pentru pilotul Ovidiu Zaberca.

Dupa o incitanta confruntare pe ud, podiumul a fost completat de pilotul de grupa N, Eduard Stan, si respectiv de liderul clasamentului la zi al competitiei, Lucian Radut.

Etapa a debutat sub auspiciile unei vremi prietenoase, ziua de sâmbata derulându-se fara incidente. În ziua de duminica, rezervata manselor de concurs, ploaia a facut din nou jocurile printre competitorii din CNVC Dunlop 2013, scotându-i în afara listei pilotilor care au terminat etapa în puncte atât pe favoritul competitiei, resiteanul Lucien Hora, cât si pe pilotul monopostului Tatuus, Andrei Dumitrescu.

Dupa trei etape succesive încununat de victorie, Hora s-a vazut nevoit sa cedeze pe carosabilul cu aderenta scazuta de la Sinaia în fata competitorilor sai în lupta pentru titlul absolut din acest an, Lucian Radut si Ovidiu Zaberca. Performanta slaba din etapa sinaiana nu îi aduce nici un punct resiteanului în clasamentul la zi al CNVC Dunlop 2013 si îl plaseaza doar pe a doua pozitie în clasament, la egalitate cu Zaberca si la doua puncte în spatele lui Radut.

Performanta deosebita din debutul de sezon a lui L. Radut s-a confirmat si la Sinaia, pilotul lider la zi al clasamentului având cel mai bun timp în prima mansa de concurs. În a doua mansa a pierdut prima treapta a podiumului la numai doua secunde de primul clasat.

Surpriza etapei a fost clasarea lui Edu Stan pe a doua treapta a podiumului, pilotul de grupa N adjudecându-si cea de-a V-a victorie consecutiva la clasa sa si consolidându-si pozitia de lider al grupei.

La grupa A victoria i-a revenit lui Liviu Savu, în timp ce grupele istorice au fost adjudecate de Alexandru Ciolan si Horatiu Ionescu Cristea. La clasa 2WD (doua roti motrice), Armando Battocchi ramâne lider cu a V-a victorie de etapa consecutiva în palmares.

Urmatoarea etapa a Campionatului National de Viteza în Coasta Dunlop 2013 va avea loc la Câmpulung Muscel în perioada 7-8 septembrie 2013.

Pentru mai multe informatii despre cursa, vizitati www.fras.ro sau pagina de facebook Dunlop Racing Info România.

Despre Dunlop

Dunlop este unul din producatorii de anvelope de înalta si ultra-înalta performanta lideri la nivel mondial, cu un impresionant palmares de succese în motorsport. Dunlop este partener tehnic al Echipei de Curse de Anduranta Suzuki, al echipei Honda TT Legends, al Kawasaki si Honda, precum si furnizorul exclusiv de anvelope pentru Moto2 si Moto3.

Experienta extinsa a Dunlop în cursele de profil a condus la dezvoltarea de tehnologii inovative pentru anvelopele proiectate pentru condusul de zi cu zi. 2013 reprezinta a 125-a aniversare a Dunlop si a introducerii anvelopei pneumatice de catre fondator.

Anvelopele Dunlop au echipat vehiculul care a câstigat primul campionat de motociclete clasa 500 cc în 1949 si au dominat seriile de-a lungul urmatoarelor decenii. În 1991 motocicleta echipata cu anvelope Dunlop a câstigat primul din cele 3 titluri consecutive World Superbike si în 2008 Marco Simoncelli a obtinut cea de-a 200-a victorie consecutiva Dunlop în clasa 250 cc GP, o serie în care Dunlop si-a adjudecat 17 titluri mondiale. 2010 a asistat la devenirea Dunlop ca principal furnizor de anvelope pentru Moto2, urmându-i 2012 pentru Moto3.

Cursele de anduranta au fost dominate de echipele si pilotii Dunlop, cu noua titluri din unsprezece la Endurance World Championship obtinute începând din 2002. Dunlop a câstigat fiecare premiu important pentru motociclete, de la GP World Championships la Isle of Man TT, de la World Superbike si Supersport la World Endurance, cu succese similare în motorcross si alte campionate off-road.

Cele mai recente anvelope Dunlop pentru strada sunt incluse în echiparea originala a motocicletelor principalilor producatori precum Honda, Kawasaki, KTM si Suzuki. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto