08.13.2020 5:05

Masina Anului 2013 – candidatele

Abia s-au stins ecourile editiei 2012 a competiei europene Masina Anului (COTY), ca au si inceput preparativele pentru editia 2013! Ca de obicei, startul oficial in noua editie a fost dat prin publicarea listei provizorii cu modelele candidate.

Concursul este de departe cel mai important de acest fel din Europa si unul dintre cele mai bine cotate la nivel mondial. Pentru a fi eligibil, un automobil trebuie sa fi fost lansat in ultimele 12 luni, sa fie disponibil pe cel putin 5 piete nationale de pe continent, sa aiba vanzari anuale previzionate de cel putin 5.000 de unitati si sa fie un model complet nou, nu doar o editie.

La sfarsitul anului, din lista initiala se vor alege cele 7 finaliste, iar in primavara anului viitor, marea castigatoare. Juriul este format din 58 de jurnalisti de specialitate, din 22 de tari europene, alesi in functie de marimea pietei auto din tara respectiva, precum si in functie de importanta tarii in industria auto europeana.

Citeste mai mult pe 24Auto.ro 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto