07.14.2020 6:41

Lupta pentru podium si matematica !

Raliul Moldovei-Comfert are toate atributele unei finale pentru Campionatul National de Raliuri Dunlop 2011


Lupta pentru podium si matematica !

Raliul Moldovei-Comfert are toate atributele unei finale pentru Campionatul National de Raliuri Dunlop 2011.

Matematic vorbind, disputa este deschisa pentru fiecare dintre cele trei pozitii ale podiumului. Cum stau calculele hartiei, aflati din randurile urmatoare, nu inainte de a va preciza ca ele sunt valabile nu doar in ierarhia absoluta, ci si la Clasa 3.

• Locul 1

Ecuatia disputei pentru titlu este extrem de simpla. Bogdan Marisca are neaparata nevoie de victorie pentru a mai avea sanse la cununa cu lauri, conditia fiind insa ca Porcisteanu sa se claseze mai jos de locul 8. In orice alte conditii, pitesteanul este campion national absolut pentru prima data in cariera.

Locul 2

Daca Marisca ia titlul, pozitia secunda ii revine automat lui Porcisteanu. Daca, in schimb, Vali este campion, avem parte din nou de o disputa in doi, de data aceasta intre Marisca si Girtofan. Diferenta dintre cei doi fiind insa de 15,50 puncte, evident, Giri are nevoie de o conjunctura favorabila. Astfel, in eventualitatea unei victorii a brasoveanului, Bogdan trebuie sa acumuleze maximum 8 puncte (sa se claseze mai jos de locul 5), iar daca acesta va ocupa locul 2, sa se situeze sub locul 8.

Locul 3

Din nou lucruri destul de simple. Daca Giri il va devansa pe Marisca, atunci este clar ca pilotul clujean va obtine bronzul. In caz contrar, matematic, brasoveanul se dueleaza cu Marco Tempestini si Gergo Szabo. Trebuie spus insa ca fiecare dintre rivali are neaparata nevoie de victorie si de o clasare a lui Girtofan mai jos de locul 8.

Raliul Moldovei-Comfert este o competitie organizata sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Consiliului Judetean Bacau, Primariei Municipiului Bacau, COMFERT.

Parteneri oficiali: Centrul Auto Skoda Bacau, Dedeman, G4S, Duralube, Arena Mall, Lukoil, Karcher prin Instalco Group, Hotel Decebal, Vostok Europe prin Russian Shop, RUSTRANS, CONEXTRUST.

Parteneri tehnici: Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret Bacau, CS Xkape Bacau, Regia Nationala a Padurilor Romsilva, CAT GUARD Security, Jidvei, Selena Motorsport, A-Car, Ludicass Bacau

Eveniment organizat cu sprijinul: Directiei Silvice Bacau, Serviciului de Politie Rutiera Bacau, Inspectoratului Judetean de Jandarmi Bacau, Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Bacau.

Parteneri media ai etapei: TVR 3, TVR Iasi, 1TV Bacau, Ziarul de Bacau, Desteptarea Bacau, Mens Health, Autoexpert, Playboy, www.autorally.ro, www.rallymagazin.ro
 
Pagina web oficiala: www.raliul-moldovei.ro
 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto