- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - http://www.auto-business.ro -

A inceput Campionatul National de Karting al României

Posted By Florin Morariu On 18 mai 2015 @ 10:26 In Auto Sport,Evenimente | No Comments

Debut spectaculos pentru un nou sezon din Campionatul National de Karting al României

Kiss David la clasa Promo BB, Mihai Suteanu la clasa Pufo, David Serban la clasa Mini, Daniel Vasile la clasa KFJ si Aldrin Opran la clasa KZ2 sunt primii câstigatori din sezonul 2015 al Campionatului National de Karting al României, organizat de Federatia Româna de Karting.

Desfasurata pe circuitul AMCKart din Bucuresti, prima etapa a sezonului din Campionatul National de Karting al României, organizat de Federatia Româna de Karting, a fost una extrem de disputata la toate clasele. Sâmbata, în antrenamente si calificari, temperaturile au fost mai scazute, cerul fiind acoperit partial de nori, iar duminica toate mansele s-au desfasurat pe o vreme însorita si la temperaturi mult mai ridicate.

La clasa Promo BB, dedicata pilotilor cu vârste între 5 si 7 ani, au participat doua fete:  Denisa Andreea Muresan (Real Racing) si Remina Tudorancea (CSSK, care a debutat la aceasta clasa.

Promo BB [1]

În calificari, Kiss David a fost cel mai rapid si a reusit sa obtina în final prima sa victorie din Campionatul National de Karting al României, dupa doua manse finale fara greseala.

Podiumul clasei a fost completat de Denisa Andreea Muresan si Eric Enache (Tomis Kart), câstigatorul Cupei FRK în 2015.

La clasa Pufo, dedicata pilotilor cu vârste între 6 si 8 ani, Mihai Suteanu (Tomis Kart) a fost cel mai rapid în calificari, iar victoria din prima finala si locul secund din cea de-a II-a i-au adus primul succes din 2015 la aceasta clasa. Vlad Ceanga (Real Racing) si Remus Mihnea Tudorancea (CSSK) au completat podiumul primei etape a sezonului.

Pufo [2]

La clasa Mini, piloti cu vârsta între 9 si 12 ani, David Serban (Real Racing) a controlat lupta în toate sesiunile si si-a asigurat prima pozitie în clasament cu maximum de puncte. Andrei Carcea (BRT) a avut si el o evolutie constanta si a încheiat pe locul secund la clasa Mini, podiumul fiind completat de Ada Arsene (Real Racing).

Mini [3]

Si la clasa KFJ, dedicata pilotilor cu vârste între 12 si 14 ani, cel mai rapid pilot din calificari a reusit sa se impuna în final. Daniel Vasile (Real Racing) a obtinut prima victorie din 2015 în România, podiumul clasei KFJ fiind completat de Alexander Prelea (JMS Performance) si Nicholas Pascu (CSSK), câstigatorul Cupei FRK, organizata la începutul acestei luni.

KFJ [4]

Si la clasa KZ2 seniori (peste 15 ani) lupta a fost una extrem de disputata, Aldrin Opran (JMS Performance), cel mai rapid în calificari, reusind sa câstige ambele manse finale si sa-si asigure astfel prima victorie din 2015. Bulgarul Simeon Simeonov (CSSK) si Andrea Raimondi au completat podiumul clasei KZ2.

KZ2 [5]

“Sezonul a început asa cum ne asteptam. Am avut piloti debutanti la clasa Promo BB, o clasa sustinuta de Federatia Româna de Karting, am avut lupte interesante la toate clasele, am reusit sa atragem piloti straini si am avut spectatori în tribune. Sunt sigur ca vom avea un sezon spectaculos si ca lupta pentru titlurile nationale se va decide abia în ultima etapa”, a spus Lucian Stefan, presedintele Federatiei Române de Karting.

Tot de la prima etapa a sezonului a început STAR KART CHALLENGE, competitia dedicata vedetelor si sportivilor din alte discipline care vor avea ocazia pe parcursul acestui sezon sa piloteze un kart de competitie pe circuitul AMCKart. Clasamentul se va întocmi în functie de cel mai bun timp obtinut pe un tur de circuit cu un kart care dezvolta o viteza de pâna la 160 km/h. Primii 12 din clasament vor participa apoi la cursa STAR KART CHALLENGE programata pe 19 – 20 septembrie 2015 în cadrul etapei a V-a din Campionatul National de Karting al României, organizat de Federatia Româna de Karting. 


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: http://www.auto-business.ro

URL to article: http://www.auto-business.ro/evenimente/inceput-campionatul-national-de-karting-al-romaniei.html

URLs in this post:

[1] Image: http://www.auto-business.ro/wp-content/uploads/2015/05/Promo-BB.jpg

[2] Image: http://www.auto-business.ro/wp-content/uploads/2015/05/Pufo.jpg

[3] Image: http://www.auto-business.ro/wp-content/uploads/2015/05/Mini.jpg

[4] Image: http://www.auto-business.ro/wp-content/uploads/2015/05/KFJ.jpg

[5] Image: http://www.auto-business.ro/wp-content/uploads/2015/05/KZ2.jpg

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.