01.29.2022 1:25

In jurul lumii cu o masina electrica

O calatorie de proportii epice – Prima Cursa în jurul lumii cu o masina electrica , 1eRace!

Dupa turneul de succes din Europa în luna august 2011, intitulat Tesla Goes East, Rafael de Mestre a pornit într-o noua aventura, de data aceasta menita sa stabileasca recorduri mondiale. El va încerca sa devina prima persoana care conduce în jurul lumii o masina de serie electrica. Aceeasi Tesla Roadster care l-a purtat din Suedia pâna la Marea Neagra în România, în mai putin de doua saptamâni, traverseaza acum trei continente pentru a deveni prima masina electrica ce calatoreste în jurul lumii.

Punctul de plecare al aventurii a fost în Barcelona, Spania, pe data de 11 mai 2012, locul pe care Rafael de Mestre îl numeste „acasa”. Din acel punct, atât soferul cât si masina au trecut prin Franta, Elvetia, Germania, Statele Unite ale Americii, China si Kazakhstan. În acest moment masina se afla în capitala Kazakhstanului, Astana. Din acest punct calatoria continua catre Rusia, Ucraina, România, Ungaria, Austria si înapoi catre Barcelona prin Elvetia si Franta.

Ceea ce a început ca o cursa contra timp, s-a transformat într-o cursa între doua echipe ce concureaza pentru titlul de „primul sofer în jurul lumii într-o masina electrica”. Titlul este „dezbatut” între Rafael de Mestre, soferul Tesla Roadster-ului si Antonin Guy si Xavier Degon în Citroen-ul lor C0. Acestia din urma au plecat în aventura intitulata Electric Odyssey în februarie 2012, cu aproape trei luni înainte de plecarea lui Rafael de Mestre. Cu toate acestea, în jurul datei de 23 iulie ei au fost depasiti în China de catre de Mestre. www.1e-race.com

În afara de încercarea de a fi primul sofer care face ocolul Pamântului într-o masina electrica, Rafael de Mestre se întâlneste prin toate locurile prin care trece cu pasionatii locali ai automobilelor electrice cât si cu reprezentanti ai industriei de automobile si energie electrica, într-un obiectiv îndraznet de a aduce mai aproape viitorul care este reprezentat de masina electrica.

Scopul final al acestei curse este de a arata opiniei publice ca o masina electrica poate, este si va deveni o realitate pentru persoana obisnuita, în viitorul apropiat.

Rafael de Mestre este un cetatean spaniol, care locuieste în România. El lucreaza în industria IT, furnizând servicii de consultanta pentru companii cu retele de calculatoare mari. În 2011, el a organizat turneul Tesla Goes East, în care a condus 10.000 km într-o masina electrica în mai putin de doua saptamâni. www.tron.ro

Tesla este primul producator de masini electrice de serie. Roadster a fost primul lor model lansat, inspirat de Lotus Elise. Motorul sau electric propulseaza Roadster-ul de la 0 la 100 km / h în 3.7 secunde. Cu o autonomie de aproape 400 km si o viteza maxima de 200 kilometri pe ora, este masina electrica cea mai avansata din lume. Roadster-ul va fi precedat de Model S, sedanul gamei, care si-a început deja productia în vara anului 2012. www.teslamotors.com

Pentru informatii suplimentare va rugam sa contactati pe Andrei Moroianu la andrei@moroianu.com.ro sau la 0040 722 333 332 si vizitati site-ul www.1e-race.com pentru cele mai recente informatii de pe cursa si unde se afla Tesla Roadster-ul. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto