05.25.2020 8:56

Iarna nu-i ca vara … .

Prima etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2009 a reusit sa adune doar 50 de echipaje la start.

Iarna nu-i ca vara … .

Desfasurat in data de 13-15 Martie 2009 Raliul Brasovului TESS, prima etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2009 a reusit sa adune pana la urma 50 de echipaje la start.

Din pacate vremea nefavorabila si-a pus amprenta in mare masura asupra clasamentelor finale ale competitiei.

Echipajul clujean Horatiu SAVU – Ciprian PETCU-URASI a reusit sa ia startul in aceasta competitie cu o masina complet revizuita, dar, cu toate ca in intersezon au reusit cooptarea unui nou partener, BAYERN INVESTCOM, bugetul nu a fost asa de generos incat sa le permita abordarea cursei la cel mai inalt nivel.

Horatiu Savu:
“Sunt extrem de bucuros ca am reusit, chiar si in conditii de asa zisa criza, sa ne prezentam la startul primei etape din sezonul 2009. De fapt, la noi este o oarecare criza de cand ne-am apucat de acest sport… Din pacate, zapada cazuta inainte de startul primei zile ne-a obligat sa plecam cu roti de iarna, dar de strada, fapt care ne-a penalizat serios pe primele 2 PS. Dupa aceea, singurul tip de anvelope disponibil a fost Pirelli RE7, care s-au dovedit a fi o alegere nu tocmai inspirata, avand parte si de un tete-a-queue pe Rasnov. Anvelopele respective le-am folosit si a 2-a zi, dar doar ultima proba avea sa se preteze cat de cat acestui tip. Oricum, in ziua secunda, am reusit sa urcam 7 pozitii in clasament, in pofida unei ordini de start asa-zis regulamentare aplicate de CCS. Nu pot sa nu remarc originalitatea verificarilor tehnice dinainte si de dupa cursa, precum si faptul ca un regulament particular al unui raliu iti permite utilizarea pneurilor cu cuie, chiar daca contravine legilor tarii.”

Ciprian Petcu Urasi:
“Ar fi trebuit sa fie primul meu raliu pe asfalt, dar a fost primul raliu pe zapada. Ne-am descurcat OK cu dictarea, chiar daca am fost putin surprins de zonele de mare viteza de pe Babarunca. Sper ca la urmatoarele etape sa rezolvam problemele de aderenta”.

Echipajul clujean s-a clasat pe locul 13 in cadrul Clasamentului General FIA si pe locul 9 la Grupa N. Multumim pe aceasta cale partenerilor nostri: Bayern Investcom, Top Market, RMB InterAuto si Gassner Motorsport.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto