04.08.2020 16:40

Hora se impune si pe ploaie

Etapele a IX-a si a X-a ale Campionatului National de Viteza în Coasta DUNLOP 2012 au fost câstigate din nou de Hora. CNVC DUNLOP 2012, Cupa Gorjului

Etapele a IX-a si a X-a ale Campionatului National de Viteza în Coasta Dunlop 2012, disputate în acest sfârsit de saptamâna pe Transalpina, la Novaci-Rânca, au fost adjudecate de Lucien Hora.

Pilotul resitean s-a impus pe cel mai lung traseu de coasta din România în ambele etape ale CNVC Dunlop 2012, în ciuda vremii instabile si a ploii capricioase din etapa de vineri a competitiei. Desi în prima etapa din dubla de la Rânca, ploaia a udat asfaltul în doua din cele cinci treceri ale etapei, pilotul monopostului Lola a ajuns la final cu cel mai bun timp pe tur. Prima mansa de concurs în etapa de vineri a Cupei Gorjului a fost întârziata din cauza ploii, dar aceasta nu a împiedicat evolutia excelenta si a lui Lucian Radut, care obtinea al doilea timp din concurs în fata lui Daniel Onoriu, Catalin Cismaru si Mircea Padurean.

Fara sa urce în prima mansa de concurs a etapei a IX-a a CNVC Dunlop 2012, vicecampionul Paul Andronic termina etapa pe a doua treapta a podiului. Pe al treilea loc s-a clasat Andrei Dumitrescu, revenit la volanul monopostului sau Tatuus, care i-a suflat podiumului lui Lucian Radut. Podiumul final al primei etape din dubla de coasta Cupa Gorjului a fost astfel format din: Lucien Hora, Paul Andronic si respectiv Andrei Dumitrescu.

Duminica, vremea a rezervat soare pentru toate urcarile din concurs, asfaltul traseului de coasta încalzindu-se încet. Cu toate acestea etapa nu a ramas fara surprize. În a doua urcare a etapei, si prima de antrenamente cronometrate, scurta iesire în decor a debutantului Bogdan Dobranici a dus la spargerea baii de ulei si la întinarea pistei cu ulei, precum si la întreruperea cursei pâna la orele 14.00. Dupa reluarea cursei, Hora câstiga cu timpul obtinut în prima mansa de concurs, în timp ce secundul sau, Paul Andronic, nu mai poate lua startul si rateaza podiumul etapei. Andrei Dumitrescu urca pe locul doi, iar Daniel Onoriu rezerva fanilor o revenire spectaculoasa de pe locul 7 direct pe a treia treapta a podiumului.

Cupa Gorjului 2012 a contat ca a patra dubla disputata în Campionatul National de Viteza în Coasta Dunlop 2012 si a aliniat la start peste 50 de piloti în ambele zile de concurs. Urmatoarea etapa a CNVC Dunlop 2012 va avea loc la Câmpulung Muscel pe traseulul de la Voina, în perioada 31 august-2 septembrie a.c.

Pentru mai multe informatii, vizitati pagina de Facebook Dunlop Racing Info România sau pagina de web a FRAS, www.fras.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto