08.07.2020 16:12

François Delecour obtine o victorie decisiva la Iasi si devine campionul CNR Dunlop 2012

Ultima confruntare din Campionatul National de Raliuri Dunlop 2012, disputata în acest weekend pe macadamul de la Iasi, s-a încheiat cu victoria decisiva a echipajului francez F. Delecour – D. Sovignoni. Odata cu aceasta victorie, obtinuta în Raliul Iasului DUNLOP, François Delecour devine Campionul National al CNRD în sezonul 2012.

Raliul Iasului DUNLOP 2012 a debutat vineri, 5 octombrie, cu o schimbare în planul orar al competitiei, dupa scoaterea din concurs a probei speciale Cioca Boca si înlocuirea acesteia din ratiuni administrative. Etapa a beneficiat de o vreme prielnica atât concurentilor cât si fanilor prezenti pe probele speciale si de o disputa deschisa între francezul Delecour si campionul national en titre Valentin Porcisteanu. Lupta la vârf nu a lipsit nici în esalonul secund, format din Gergo Szabo, Dan Gîrtofan, Bogdan Marisca si Marco Tempestini, fiecare dorind un loc pe podium si cât mai multe puncte pentru o clasare în top 3-ul clasamentului general FIA dupa 8 etape în CNRD 2012.

Dupa abandonurile neasteptate ale echipajeloe formate din Bogdan Marisca si Sebastian Itu si respectiv Valentin Porcisteanu si Victor Dobre, a venit rândul echipajului brasovean format din Dan Gârtofan si Adrian Berghea sa întâmpine ceva probleme pe probele speciale ale etapei. Cu o contestatie si la un milimetru de a fi exclus din competitie, Dan Gîrtofan termina al patrulea în Raliul Iasului Dunlop si priveste încrezator catre cea de-a treia treapta a podiumului la general la finele campionatului.

Cu un parcurs bun si lipsit de ghinioanele care au urmarit echipajul maghiar format din Gergo Szabo si Karoly Borbely pe parcursul acestui sezon, echipajul cu numarul 5 a ocupat locul secund în etapa ieseana a CNR Dunlop 2012 si a urcat pe locul 4 în clasamentul general al competitiei.

Locul trei în Raliul Iasului Dunlop 2012 i-a revenit lui Marco Tempestini, italianul fiind extrem de multumit de aceasta clasare pe podium în ultima etapa a sezonului.

Dupa aceasta ultima confruntare, F. Delecour este noul Campion National în CNR Dunlop, cu un ecart de 40 de puncte în fata urmatorului clasat, Valentin Porcisteanu. Destul de multumit cu noua postura de vice-campion, Porcisteanu se pregateste deja pentru un nou sezon în care sa îsi ia revan?a.

Pozitia a treia a CNR Dunlop 2012 ramâne înca incerta. Contestatia adusa echipajului brasovean va fi solutionata în cadrul Comisiei de Competitii a FRAS în cursul acestei saptamâni.

Pentru mai multe informatii, vizitati pagina de Facebook Dunlop Racing Info România sau pagina de web a FRAS, www.fras.ro. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto