- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - http://www.auto-business.ro -

François Delecour este neînvins

Posted By Florin Morariu On 27 august 2013 @ 9:45 In Auto Sport,Evenimente | No Comments

Pilotul francez François Delecour a câstigat Raliul Aradului Atrium Mall si îsi mareste avansul la peste 45 de puncte în clasamentul la zi al Campionatului National de Raliuri DUNLOP 2013.

Desfasurata în acest sfârsit de saptamâna pe probele speciale de macadam de la Arad, cea de-a VI-a etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2013, Raliul Aradului Atrium Mall, a fost adjudecata de pilotul François Delecour.

Francezul îsi consolideaza astfel pozitia de lider în clasamentul la zi al competitiei si îsi mareste impresionantul avans la peste 45 de puncte fata de urmatorul clasat, pilotul maghiar David Botka.

Etapa aradeana a CNR Dunlop 2013 a aliniat la start 44 de echipaje, provenite atât din competitia interna de profil cât si din campionatul maghiar de raliuri, pastrând astfel o frumoasa traditie pentru aceasta etapa de la granita tarii. Cu un coeficient de 1,2, etapa a candidat si pentru Cupa Europeana de Raliuri, oferind un spectacol deosebit pe parcursul celor 141 km de probe speciale.

Din punct de vedere sportiv, François Delecour a dominat competitia de la prima pâna la ultima proba speciala, conservându-si bine pozitia de lider în fata rivalului sau de pe macadamul aradean, David Botka. Pilotul maghiar, desi a obtinut cel mai bun timp chiar pe ultima speciala a etapei, nu a reusit sa îl devanseze pe Delecour pentru a urca pe prima treapta a podiumului, dar cu cele 21,6 puncte obtinute la Arad, îsi consolideaza acelasi loc doi si în clasamentul la zi al campionatului.

Ocupantul pozitiei a III-a în clasamentul la zi al CNR Dunlop 2013 dupa 6 etape disputate, Valentin Porcisteanu, a urcat tot pe 3 si în Raliul Aradului Atrium Mall. Urmarit de ghinion, pitesteanul a cazut pe 6 înca din prima zi a etapei, dar a recuperat masiv pe ultimele speciale, marcând astfel un podium important la Arad.

Dupa ce în etapa precedenta, Edwin Keleti a fost nevoit sa continue cursa în SuperRally, la Arad pilotul BCR Leasing a avut un parcurs bun si constant, trecând linia de sosire al IV-lea, în fata celor doi Tempestini – tata si fiu. Keleti a marcat astfel si victoria la clasa 3, fiind urmat pe podium de clujeanul Bogdan Marisca si de pilotul AMS, Adrian Dragan.

[1]

În momentul de fata, F. Delecour conduce cu 140 de puncte în clasamentul general al CNR Dunlop 2013 dupa 6 etape disputate, fiind urmat de David Botka cu 98,40 de puncte si de Vali Porcisteanu cu 81 de puncte. Urmatorii 5 clasasi în clasamentul CNRD sunt Marco Tempestini, Edwin Keleti, Dan Gârtofan, Gergo Szabo si Bogdan Marisca. Top 10-le celor mai buni piloti ai CNR Dunlop 2013 îl încheie surpriza sezonului, tânarul Simone Tempestini.

Urmatoarea etapa a CNR Dunlop 2013 va avea loc în perioada 13-14 septembrie 2013 la Bacau.

Pentru mai multe informatii despre cursa, vizitati www.fras.ro sau pagina de facebook Dunlop Racing Info România.

[2]

Despre Dunlop

Dunlop este unul din producatorii de anvelope de înalta si ultra-înalta performanta lideri la nivel mondial, cu un impresionant palmares de succese în motorsport. Experienta extinsa a Dunlop în cursele de profil a condus la dezvoltarea de tehnologii inovative pentru anvelopele proiectate pentru condusul de zi cu zi. 2013 reprezinta a 125-a aniversare a Dunlop si a introducerii anvelopei pneumatice de catre fondator. 


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: http://www.auto-business.ro

URL to article: http://www.auto-business.ro/evenimente/francois-delecour-este-neinvins.html

URLs in this post:

[1] Image: http://www.auto-business.ro/evenimente/francois-delecour-este-neinvins.html/attachment/raliul-aradului-2

[2] Image: http://www.auto-business.ro/evenimente/francois-delecour-este-neinvins.html/attachment/f-delecour-3

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.