05.25.2020 9:03

Fierul a tradat !

Abandon in prima etapa a Campionatului National de Raliuri „Dunlop” pentru echipajul 99 din motive tehnice.

Fierul a tradat !

Edwin Keleti si Victor Ponta au fost fortati sa abandoneze in prima etapa a Campionatului National de Raliuri „Dunlop”  din motive tehnice.

Echipajul 99 s-a aliniat la startul etapei de la Brasov cu sperante reale pentru lupta la virf a grupei A. Antrenamentele oficiale desfasurate inainte de  start le-a dat sperante, dar … problemele tehnice  au facut ca cei doi sa ramina pe loc dupa doar doua probe speciale parcurse.

Edwin Keleti nu isi ascunde dezamagirea, dar ramine increzator in potentialul masinii si al echipajului:
Dupa pregatiri intense pentru startul sezonului 2009, sperantele noastre nu au fost confirmate in prima cursa a anului. La shake-down masina si-a demonstrat potentialul, timpii obtinuti fiind apropiati cu cei inregistrati in zona masinilor integrale, puternice. Am plecat cu moralul ridicat, dar chiar inainte de start, in prima zi, masina a refuzat sa porneasca. Am impins-o citeva sute de metri si am reusit sa ajungem in  controlul orar al primului parc de service  cu o intirziere de 13 minute. Penalizarea primita ne-a scos automat din carti. Cu toate acestea, am parcurs cu bine primele doua probe speciale ale competitiei si am reusit timpi foarte buni care, daca n-ar fi fost penalizarea de dimineata, ne-ar fi clasat pe locul noua la general si pe doi la grupa. In regruparea de la Sinca Noua masina nu a mai pornit insa deloc. Nu am avut ce face si a trebuit sa incheiem cursa. La plusuri trebuie sa subliniem faptul ca eu si Victor ne-am regasit foarte repede in masina de curse si totul a mers perfect in privinta echipajului. Victor s-a adaptat foarte repede la vitezele mai mari dintr-o masina de grupa A. Sintem increzatori, am putut evalua adversarii directi si sper sa nu mai avem astfel de probleme. Imediat dupa cursa masina a intrat intr-o faza suplimentara de revizie. Am reluat verificarile la sistemul electric si de alimentare, urmind ca toate componentele importante sa fie schimbate.  Ramin increzator ca la Timisoara va fi mai multa sansa de partea noastra.”

Victor Ponta este si el convins ca s-a intilnit cu ghinionul care nu-l lasa sa alerge pe Babarunca in conditii de concurs:
Imi pare foarte rau de deznodamintul acestei etape pentru noi. E vorba si de ghinion dar si de greseli pe care le-am facut atit noi cit si colegii de la tehnic si din care trebuie sa invatam. Sper ca pina la Timisoara problemele tehnice sa fie rezolvate si sa fim competitivi.  Babarunca ramine  proba fantoma pentru mine. Ne tot pregatim  sa o invingem dar iata ca ne-a pacalit de doua ori. Cred ca la anul va fi rindul nostru sa o batem!”.

Edwin Keleti si Victor Ponta  alearga in Campionatul National de Raliuri „Dunlop” pe o masina Renault Clio RS cu ajutorul partenerilor TI Suerom dealer Renault in Cluj, Aauto Equip, Rin Grand Hotel Bucuresti si  Pirelli.
Urmatoarea etapa va avea loc la Timisoara intre 24 si 26 aprilie 2009.

sursa: Bogdan Rosca

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto