08.14.2020 5:14

Etapa de la Târgu Secuiesc

Campionatul National de Karting Viteza pe Circuit revine la Târgu Secuiesc

În acest weekend, pilotii din Campionatul National de Karting Viteza pe Circuit se vor lupta pentru puncte pe circuitul de la Târgu Secuiesc, în etapa a IV-a a sezonului organizat de Federatia Româna de Karting.

Mihnea-Stefan Andrei-Ponta

Dupa primele 3 etape ale sezonului 2014, Eric Enache, la clasa Promo BB, Alex Iancu, la clasa Pufo, Andrei Ponta, la clasa Mini, Andrei Vajda, la clasa KFJ, si Mihnea Stefan, la clasa KZ2, sunt lideri în clasamentul general.

Eric-Enache

Dupa etapa de la Bucuresti, programata pe circuitul AMCKART, pilotii din Campionatul National de Karting Viteza pe Circuit vor concura din nou pe circuitul de la Târgu Secuiesc.

Campionat

În acest weekend, 2 – 3 august 2014, este programata etapa a IV-a a sezonului organizat de Federatia Româna de Karting. “Etapa de la Bucuresti a fost una extrem de disputata, iar la unele clase am avut schimbari de lider la general. Dupa cursa de la Târgu Secuiesc urmeaza pauza de vara si sunt sigur ca toti cei implicati în lupta pentru titlu vor încerca sa-si consolideze pozitiile, ceea ce va duce la lupte strânse si mult spectacol, ceea ce ne-am si dorit de la acest sezon”, a spus Lucian Stefan, presedintele Federatiei Române de Karting.

Etapa-a-3-a

Ziua de vineri, 1 august 2014, este dedicata exclusiv antrenamentelor libere pentru toate clasele. Sâmbata, 2 august 2014, programul începe la ora 08:30 cu verificarile tehnice, antrenamente libere antrenamentele calificative si mansele de calificare, programate începând cu ora 14:20. Ziua de duminica, 3 august 2014, începe cu sesiunea de încalzire la 08:30 si continua cu prezentarea pilotilor, la ora 10:00.

Karting

Prima mansa de concurs începe la ora 10:45, iar cea de-a doua la ora 12:45. Festivitatea de premiere pentru cele 5 clase va începe la ora 15:30. “Avem un program interesant atât pentru cei implicati, cât si pentru spectatori. Intrarea la circuit este libera în toate cele 3 zile si sper sa atragem cât mai multi spectatori”, a continuat Lucian Stefan, presedintele Federatiei Române de Karting.

Viteza

La clasa Promo BB, dedicata copiilor cu vârste între 5 si 7 ani, Eric Enache (Tomis Kart) a preluat conducerea, dupa doua victorii consecutive în campionat, cu un total de 64 de puncte. Rares Vladareanu (BRT) se afla pe doi cu 51 de puncte, iar pe pozitia a III-a a urcat Octavian Costache (Real Racing). “Am înfiintat anul acesta clasa Promo BB, un proiect sustinut de Federatia Româna de Karting, si ma bucur ca am reusit sa atragem atât de multi copii. Ei reprezinta viitorul în acest sport si vom încerca sa-i sustinem si pe viitor”, a mai spus Lucian Stefan.

Matia-Curuia

La clasa Pufo, Matia Curuia (JMS Performance) a câstigat etapa de la Bucuresti si se afla la doar 5 puncte în spatele liderului Alex Iancu (Real Racing), câstigatorul primelor doua etape, si cel mai probabil lupta pentru titlu se va da între cei doi. Vlad Ceanga (Real Racing) se afla pe locul al III-lea la general cu un total de 53 de puncte.

La clasa Mini, Andrei Ponta a profitat de absenta colegului de echipa Kristopher Schlett si în urma victoriei din etapa a III-a a sezonului a preluat conducerea în ierarhia clasei. În lupta pentru locurile de pe podium se afla si Andrei Margarit (Real Racing), campion anul trecut la clasa Pufo, Cristian Feier (3G Motorsport), care a obtinut primul sau podium în etapa de la Bucuresti, si Andrei Carcea (BRT).

Andrei-Vajda

La clasa KFJ, Daniel Vasile (BRT) a pierdut prima pozitie în duelul cu Andrei Vajda (Go Kart Team), diferenta dintre cei doi fiind acum de 8 puncte înfavoarea pilotului go Kart Team. Alexandru Dina (JMS Performance), câstigatorul primei etape de la Târgu Secuiesc, se afla pe pozitia a III-a cu 58 de puncte. Nicholas Pascu (CSSK) s-a apropiat si el de primele 3 locuri si dupa etapa de la Bucuresti se afla pe locul 4 cu un total de 44 puncte.

Mihnea-Stefan

La clasa KZ2, Mihnea Stefan (JMS Performance) este principalul favorit la titlu dupa 3 victorii consecutive si a adunat 71 de puncte. Viktor Stefan (CSSK), campionul de anul trecut, a urcat pe al II-lea dupa etapa trecuta, cu 51 de puncte, iar Eduard Bârloiu (Real Racing) este pe 3 cu 53 puncte. Aldrin Opran (JMS Performance), locul al II-lea înaintea etapei de la Bucuresti, a cazut pe pozitia a IV-a, dar ramâne printre pretendentii la un loc pe podiumul general.

Situatia la jumatatea sezonului este echilibrata si se mai poate întâmpla absolut orice în lupta pentru titlurile nationale. Va fi un weekend interesant la Târgu Secuiesc si le doresc succes tuturor celor implicati”, a mai adaugat Lucian Stefan, presedintele Federatiei Române de Karting. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto