- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - http://www.auto-business.ro -

Etapa a V-a: raliul Sibiului

Posted By Florin Morariu On 26 iulie 2013 @ 17:35 In Auto Sport,Evenimente | No Comments

Peste 50 de piloti vor lua startul în Raliul Sibiului, etapa a V-a a CNR Dunlop 2013

Raliul Sibiului, etapa comuna în competitia interna de profil organizata sub egida FRAS si în Campionatul European de Raliuri (FIA ERC), anunta la start un total de 69 de echipaje si un spectacol automobilist unic în România.

Raliul Sibiului 2013, etapa comuna în Campionatul National de Raliuri Dunlop 2013 si în Campionatul European de Raliuri ERC, anunta 69 de echipaje la start, din care 37 concureaza exclusiv în CNR Dunlop 2013 si în jur de 20 se vor lupta pentru laurii victoriei si o importanta pozitie pe podium în ambele competitii.

[1]

În cadrul competitiei interne de raliuri, etapa de la Sibiu este a V-a, conform calendarului competitional al FRAS, si are cel mai mare coeficient de cursa: 2.

În sezonul 2013, Raliul Sibiului propune 228 km de proba speciala. Printre noutatile sezonului, organizatorii au anuntat revenirea specialei Sadu în programul etapei.

Raliul este unul mixt, 20% din probele speciale urmând sa aiba ca suprafata de rulare asfaltul si 80% macadamul, procentajul crescând în favoarea probelor de asfalt datorita probei Sadu, a sectiunii Calugarul, care intra în programul etapei ca parte a probei santa Max, precum si a unei portiuni asfaltate de 2,5 km din vechea proba de macadam Gâtul Berbecului.

[2]

Ca etapa în ERC, Raliul Sibiului 2013 anunta la start nume cu rezonanta la nivel european. Jan Kopecky, Bryan Bouffier, Toshihiro Arai, Vitaliy Pushkar, François Delecour, Lin Yan-Hu vor face spectacol alaturi de pilotii români.

În clasamentul general al CNR Dunlop 2013, înaintea confruntarii de pe macadamul sibian, primele pozitii sunt ocupate de François Delecour (lider detasat cu 60 de puncte), Gergo Szabo, David Botka, Dan Gîrtofan si Valentin Porcisteanu. În clasamentul echipelor, conduc ESD Rally Team, Napoca Rally Academy si BCR Leasing Rally Team. În clasamentul juniorilor, Simone Tempestini, Raul Badiu si Bogdan Cuzma ocupa primele trei pozitii. Clasa 2 este condusa în acest moment de François Delecour, clasa 3 de Edwin Keleti, clasa 5 de Alex Filip, clasa 9 de Raul Badiu, iar clasa 11 de Danny Ungur.

[3]

Startul pe probele speciale în etapa a V-a a CNR Dunlop 2013, Sibiu Rally, se da astazi la orele prânzului. Etapa programeaza 7 probe speciale astazi, 26 iulie, ziua de mâine fiind rezervata probelor care aduc nouatile editiei: Sadu, Gâtu Berbecului si Santa Max, cu câte doua treceri fiecare.

Sosirea si festivitatea de premiere vor avea loc, conform programului anuntat, mâine la orele 19.00 în Piata Mica a orasului.

Urmatoarea etapa a CNR Dunlop 2013 va avea loc în perioada 23-24 august 2013 la Arad.

Pentru mai multe informatii despre cursa, vizitati www.fras.ro sau pagina de facebook Dunlop Racing Info România.

Pentru mai multe informatii despre Dunlop, vizitati www.dunlop.ro

[4]

Despre Dunlop

Dunlop este unul din producatorii de anvelope de înalta si ultra-înalta performanta lideri la nivel mondial, cu un impresionant palmares de succese în motorsport. Dunlop este partener tehnic al Echipei de Curse de Anduranta Suzuki, al echipei Honda TT Legends, al Kawasaki si Honda, precum si furnizorul exclusiv de anvelope pentru Moto2 si Moto3.

Experienta extinsa a Dunlop în cursele de profil a condus la dezvoltarea de tehnologii inovative pentru anvelopele proiectate pentru condusul de zi cu zi. 2013 reprezinta a 125-a aniversare a Dunlop si a introducerii anvelopei pneumatice de catre fondator.

Anvelopele Dunlop au echipat vehiculul care a câstigat primul campionat de motociclete clasa 500 cc în 1949 si au dominat seriile de-a lungul urmatoarelor decenii. În 1991 motocicleta echipata cu anvelope Dunlop a câstigat primul din cele 3 titluri consecutive World Superbike si în 2008 Marco Simoncelli a obtinut cea de-a 200-a victorie consecutiva Dunlop în clasa 250 cc GP, o serie în care Dunlop si-a adjudecat 17 titluri mondiale. 2010 a asistat la devenirea Dunlop ca principal furnizor de anvelope pentru Moto2, urmându-i 2012 pentru Moto3.

Cursele de anduranta au fost dominate de echipele si pilotii Dunlop, cu noua titluri din unsprezece la Endurance World Championship obtinute începând din 2002. Dunlop a câstigat fiecare premiu important pentru motociclete, de la GP World Championships la Isle of Man TT, de la World Superbike si Supersport la World Endurance, cu succese similare în motorcross si alte campionate off-road.

Cele mai recente anvelope Dunlop pentru strada sunt incluse în echiparea originala a motocicletelor principalilor producatori precum Honda, Kawasaki, KTM si Suzuki. 


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: http://www.auto-business.ro

URL to article: http://www.auto-business.ro/evenimente/etapa-a-v-a-raliul-sibiului.html

URLs in this post:

[1] Image: http://www.auto-business.ro/evenimente/etapa-a-v-a-raliul-sibiului.html/attachment/sibiu_rally_2013_1

[2] Image: http://www.auto-business.ro/evenimente/etapa-a-v-a-raliul-sibiului.html/attachment/sibiu_rally_2013_3

[3] Image: http://www.auto-business.ro/evenimente/etapa-a-v-a-raliul-sibiului.html/attachment/titi-aur_victor-ponta

[4] Image: http://www.auto-business.ro/evenimente/etapa-a-v-a-raliul-sibiului.html/attachment/sibiu_rally_2013_2

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.