08.05.2020 8:31

Etapa a IV-a se va desfasura pe circuitul Skat Kart din Târgu Secuiesc

Lupta strânsa pentru titlurile nationale din Campionatul National de Karting Viteza pe Circuit

Rares Vladareanu (Red Motor) la clasa Promo BB, Mihnea Tudorancea (CSSK) la clasa Pufo, Andrei Ponta (Real Racing) la clasa Mini, Andrei Vajda (Go Kart Team) la clasa KFJ si Mihnea Stefan (JMS Performance) la clasa KZ2 sunt câstigatorii etapei a IV-a din Campionatul National de Karting Viteza pe Circuit desfasurata pe circuitul Skat Kart din Târgu Secuiesc.

Etapa a IV-a din Campionatul National de Karting Viteza pe Circuit, organizat de Federatia Româna de Karting, s-a desfasurat în acest weekend pe circuitul Skat Kart din Târgu Secuiesc. Sâmbata, 2 august 2014, s-au desfasurat antrenamentele si mansele calificative, iar duminica, 3 august 2014, cele doua manse finale de concurs.

Alex-Dina

Desfasurata la temperaturi de peste 30 grade Celsius, etapa de la Târgu Secuiesc a fost una extrem de disputata la toate cele 5 clase, lupta pentru titlurile nationale fiind din ce în ce mai strânsa.

La clasa Promo BB, dedicata pilotilor cu vârste între 5 si 7 ani, Rares Vladareanu (Red Motor) a fost cel mai rapid în calificarile de sâmbata si a confirmat apoi cu doua victorii în mansele finale de duminica.

Campionat

Darius Babaioana (Transkart Racing), locul 3 în calificari, s-a luptat în ambele manse pentru victorie, dar în final a terminat pe locul secund. Eric Enache (Tomis Kart), liderul clasamentului înaintea acestei etape, a terminat pe pozitia a III-a si si-a pastrat primul loc la general cu un total de 78 de puncte. Rares Vladareanu s-a apropiat însa la doar doua puncte si lupta la clasa celor mai mici piloti din Campionatul National de Karting Viteza pe Circuit se anunta una foarte strânsa în urmatoarele doua etape ramase de disputat.

Circuit

La clasa Pufo, Mihai Tudorancea (CSSK) a profitat la maximum de duelul dintre Alex Iancu (Real Racing) si Matia Curuia (JMS Performance) si a reusit sa obtina prima sa victorie din acest sezon. În prima mansa finala Alex Iancu a trecut primul linia de sosire, dar a primit o penalizare de 10 secunde pentru un contact cu Matia Curuia si a fost retrogradat pe ultima pozitie, pilotul JMS Performance ocupând pozitia a III-a.

Etapa

În cursa a doua, Alex Iancu a revenit spectaculos dupa incidentul din primul viraj si a terminat pe locul 4 în cursa si pe 5 la general în aceasta etapa. Matia Curuia a terminat etapa de la Târgu Secuiesc pe locul secund, iar Vlad Ceanga (Real Racing) a urcat pe ultima treapta a podiumului. În urma punctelor adunate aici, Matia Curuia a preluat conducerea la clasa Pufo cu un total de 89 de puncte, fiind urmat de Alex Iancu cu 88 puncte.

Karting

La clasa Mini, Andrei Carcea (Andy Racing Team) a fost cel mai rapid în mansele de calificare, fiind urmat de pilotii Real Racing Kristopher Schlett si Andrei Margarit. În mansele finale, Andrei Ponta a revenit si cu doua clasari pe pozitia secunda si-a asigurat a doua victorie consecutiva la aceasta clasa.

Ponta

Cursa a II-a de la aceasta clasa a fost una extrem de spectaculoasa, pilotitii Real Racing Andrei Ponta si Kristopher Schlett luptându-se pentru victorie în fiecare viraj. Andrei Carcea a speculat bine duelul dintre cei doi si în ultimul viraj a reusit sa treaca în fata. Cu victoria din mansa a doua, pilotul echipei Andy Racing Team si-a asigurat locul secund în clasamentul general.

Podiumul clasei Mini a fost completat de Rares Carbunaru (Tomis Kart). Dupa cea de-a doua victorie consecutiva din acest sezon, Andrei Ponta are 88 de punce si este lider în clasamentul general, iar Andrei Carcea a urcat pe doi cu un total de 73 de puncte. Kristopher Schlett, lider dupa primele doua etape din acest sezon, ocupa acum pozitia a treia cu 68 puncte.

Targu-Secuiesc

Tinând cont ca la aceasta clasa au fost 10 piloti pe lista de start, primii 3 piloti au primit si premii în bani oferiti de sponsorul Skat Kart, fondul total de premii fiind de 1.000 lei (500 lei locul 1, 300 lei locul 2 si 200 lei locul 3).

La clasa KFJ lupta pentru prima pozitie s-a dat între Andrei Vajda (Go Kart Team) si Daniel Vasile (BRT), câstig de cauza având în final pilotul echipei Go Kart Team. Andrei Vajda a fost cel mai rapid în calificari, iar victoria din prima mansa finala l-a ajutat sa câstige duelul cu rivalul de la BRT. Vlad Gyenge (Red Motor) s-a impus în mansa a II-a de duminica si si-a asigurat prezenta pe podiumul de premiere.

Top-Kart

Dupa aceasta etapa Andrei Vajda a ajuns la 111 puncte, cu 10 mai multe decât Daniel Vasile (101 p), ocupantul pozitiei secunde la clasa KFJ. Alexandru Dina (JMS Performance), cu 68 puncte, si Nicholas Pascu (CSSK), cu 55 puncte, se lupta pentru pozi?ia a treia în clasamentul clasei KFJ.

La clasa KZ2, Mihnea Stefan (JMS Performance) a dominat atât calificarile, cât si cele doua manse finale si si-a trecut în palmares a IV-a victorie consecutiva din acest sezon.

Viktor Stefan (CSSK), campionul de anul trecut, a terminat pe locul secund în cursa de casa, iar Lucian Radu Babioana s-a clasat pe 3. În clasamentul general, Mihnea Stefan a ajuns la 96 de puncte si este urmat de Viktor Stefan cu 75 puncte si Eduard Bârloiu (Real Racing) cu 58 puncte.

Viteza

Urmatoarea etapa din Campionatul National de Karting Viteza pe Circuit, organizat de Federatia Româna de Karting, se va desfasura pe 13 – 14 septembrie 2014, tot pe circuitul Skat Kart din Târgu Secuiesc. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto