07.06.2020 9:35

Etapa a- IV-a din CNVC Dunlop 2013

Ofensiva resiteana pregatita sa continue si în etapa a IV-a a CNVC Dunlop 2013

Programata conform calendarului competitional FRAS, în perioada 6-7 iulie 2013, cea de-a IV-a etapa a Campionatului National de Viteza în Coasta DUNLOP 2013 se va desfasura la Resita, conform traditiei, pe Valea Domanului.

Traseul de aproape 5 km lungime, cu linii de viteza spectaculoase, dar si cu viraje tehnice de dificultate medie si mare, este pregatit sa puna din nou la încercare perfomanta si sportivitatea celor 50 de piloti aliniati la start.

Din punct de vedere sportiv, liderul clasamentului la zi al CNVC Dunlop 2013, Lucian Radut, se va confrunta cu ofensiva resiteanului Lucien Hora, aflat la doar doua puncte distanta în clasamentul open al competitiei. Determinat sa câstige în etapa sa de casa, Hora vine pregatit pentru ce-a de-a III-a victorie consecutiva din actualul sezon competitional.

La startul etapei si-au anuntat de asemenea prezenta Mircea Padurean, coechipierul resiteanului Hora, si Silviu Dumitrescu, pilotul monopostului Dallara care spera sa faca o figura frumoasa în cursa.

Prognoza meteo anunta puternice aversele de ploaie pentru ziua de concurs, programata duminica, precum si temperaturi maxime de 26 grade Celsius. Presiunea pe care o poate pune o vreme capricioasa pe performanta si materialul de concurs poate schimba radical structura actuala a clasamentului la zi, în care, dupa Radut si Hora, urmatorii 5 clasati sunt: Armando Battocchi, Ovidiu Zaberca, Paul Andronic, Andrei Dumitrecu si Eduard Stan.

Etapa debuteaza sâmbata, 6 iulie 2013, la orele 8.30, cu prima mansa de recunoasteri, si se va încheia duminica la orele 17.00 cu festivitatea de premiere a câstigatorilor.

Urmatoarea etapa a CNVC Dunlop 2013 va avea loc la Sinaia în perioada 20-21 iulie 2013.

Pentru mai multe informatii despre competitie, vizitati pagina oficiala www.fras.ro sau pagina de facebook Dunlop Racing Info România.

Dunlop este unul din producatorii de anvelope de înalta si ultra-înalta performanta lideri la nivel mondial, cu un impresionant palmares de succese în motorsport. Dunlop este partener tehnic al Echipei de Curse de Anduranta Suzuki, al echipei Honda TT Legends, al Kawasaki si Honda, precum si furnizorul exclusiv de anvelope pentru Moto2 si Moto3.

Experienta extinsa a Dunlop în cursele de profil a condus la dezvoltarea de tehnologii inovative pentru anvelopele proiectate pentru condusul de zi cu zi. 2013 reprezinta a 125-a aniversare a Dunlop si a introducerii anvelopei pneumatice de catre fondator.

Anvelopele Dunlop au echipat vehiculul care a câstigat primul campionat de motociclete clasa 500 cc în 1949 si au dominat seriile de-a lungul urmatoarelor decenii. În 1991 motocicleta echipata cu anvelope Dunlop a câstigat primul din cele trei titluri consecutive World Superbike si în 2008 Marco Simoncelli a obtinut cea de-a 200-a victorie consecutiva Dunlop în clasa 250 cc GP, o serie în care Dunlop si-a adjudecat 17 titluri mondiale. 2010 a asistat la devenirea Dunlop ca principal furnizor de anvelope pentru Moto2, urmându-i 2012 pentru Moto3.

Cursele de anduranta au fost dominate de echipele si pilotii Dunlop, cu noua titluri din unsprezece la Endurance World Championship obtinute începând din 2002. Dunlop a câstigat fiecare premiu important pentru motociclete, de la GP World Championships la Isle of Man TT, de la World Superbike si Supersport la World Endurance, cu succese similare în motorcross si alte campionate off-road.

Cele mai recente anvelope Dunlop pentru strada sunt incluse în echiparea originala a motocicletelor principalilor producatori precum Honda, Kawasaki, KTM si Suzuki.

Pentru mai multe informatii despre Dunlop, vizitati www.dunlop.ro 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto