07.08.2020 8:47

Etapa a III-a: Campionatul National de Karting Viteza pe Circuit

Campionatul National de Karting Viteza pe Circuit ajunge la Bucuresti

Dupa etapele de la Târgu Secuiesc si Bacau, lupta pentru titlurile nationale la karting continua pe circuitul AMCKART din Bucuresti. Etapa a III-a din Campionatul National de Karting Viteza pe Circuit, organizat de Federatia Româna de Karting, se va desfasura sâmbata si duminica, iar intrarea la eveniment pentru spectatori este libera.

Dupa primele doua etape ale sezonului 2014, Rares Vladareanu, la clasa Promo BB, Alex Iancu, la clasa Pufo, Kristopher Schlett, la clasa Mini, Daniel Vasile, la clasa KFJ, si Mihnea Stefan, la clasa KZ2, sunt lideri în clasamentul general, iar la echipe pe primul loc se afla Real Racing, urmata de JMS Performance si Skat Kart.

Bacau-2014

Circuitul AMCKART, cu o lungime de 1240 metri, este locatia perfecta pentru a III-a etapa din Campionatul National de Karting Viteza pe Circuit, etapa programata sâmbata si duminca (19 – 20 iulie 2014). “Sezonul 2014 a ajuns la jumatate si luptele pentru titlurile nationale la cele 5 clase sunt din ce în ce mai disputate. Etapa de la Bucuresti este înca un prilej pentru pilotii din Campionatul National de Karting Viteza pe Circuit sa faca spectacol si sunt sigur ca vom vedea dueluri foarte strânse la fiecare clasa”, a spus Lucian Stefan, presedintele Federatiei Române de Karting.

Eduard-Barloiu

La clasa Promo BB, dedicata copiilor cu vârste între 5 si 7 ani, se anunta o lupta interesanta între Rares Vladareanu, lider cu un total de 35 de puncte, si Eric Enache, câstigatorul etapei anterioare, care are 31 de puncte. În plus, la aceasta clasa vor debuta în acest weekend Tudor Dragan, Radu Patrascanu, Octavian Costache, Rares Stanciu si Vichea Nemes, iar Denisa Andreea Muresan va încerca sa obtina primele puncte dupa debutul din etapa anterioara.

Eric-Enache

La clasa Pufo, principalii favoriti în lupta pentru titlu sunt Alex Iancu (Real Racing) si Matia Curuia (JMS Performance), diferenta în clasament fiind de 15 puncte. Alex Iancu a câstigat primele doua etape, dar pilotul JMS Performance a fost un adversar redutabil la Târgu Secuiesc si Bacau.

Alex-Iancu

La clasa Mini sunt patru piloti care se lupta pentru primele trei locuri: Kristopfer Schlett, lider la general cu doua victorii de etapa în acest sezon, Andrei Ponta, Andrei Carcea si Andrei Margarit, campionul de anul trecut de la clasa Pufo.

Kristopher-Schlett

La clasa KFJ, Daniel Vasile este lider cu 59 de puncte, dupa primele doua etape, dar Andrei Vajda se afla la doar doua puncte în spate. Alexandru Dina, câstigatorul etapei de la Târgu Secuiesc, se afla pe pozitia a treia cu 41 de puncte.

Alexandru-Dina

Si la clasa KZ2 lupta este una complet deschisa. Mihnea Stefan (JMS Performance) a câstigat primele doua etape si are 43 de puncte, dar Aldrin Opran (39 puncte) si Viktor Stefan (37 puncte), campionul de anul trecut, nu au renuntat înca la lupta.

Asa cum arata clasamentele generale, sezonul 2014 este unul foarte disputat si cred ca lupta pentru titlurile nationale nu se va decide decât în ultima etapa. Sunt bucuros ca noua clasa Promo BB, dedicata celor mai mici piloti, are succes si atrage permanent noi competitori la start. Acesta este un proiect sustinut de Federatia Româna de Karting, costurile de participare fiind minore. Va fi un weekend interesant la Bucuresti si le doresc succes tuturor celor implicati”, a mai adaugat Lucian Stefan, presedintele Federatiei Române de Karting.

Sâmbata, 19 iulie 2014, în prima zi de cursa, programul începe la ora 08:00 cu sesiunea de încalzire, dupa care urmeaza antrenamentele si mansele de calificare.

Duminica, 20 iulie 2014, actiunea începe la ora 08:30 cu sesiunea de încalzire, urmata la ora 10:00 de prezentarea oficiala a pilotilor. Startul în prima mansa de concurs este programat la ora 10:45, iar în mansa a II-a la ora 12:45, pentru cursele de la clasele Promo BB, Pufo, Mini, KFJ si KZ2. Festivitatea de premiere la cele 5 clase va începe la ora 15:30, iar intrarea spectatorilor la eveniment este libera. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto