09.23.2020 20:30

Dunlop Romanian Superbike 2011

În acest week-end, una din cele mai apreciate competitii din  motorsportul românesc, Dunlop Romanian Superbike (RoSBK), si-a premiat campionii în atmosfera intima a unui club din centrul vechi al Bucurestiului.


Dunlop Romanian Superbike 2011 si-a premiat campionii

În acest week-end, una din cele mai apreciate competitii din  motorsportul românesc, Dunlop Romanian Superbike (RoSBK), si-a premiat campionii în atmosfera intima a unui club din centrul vechi al Bucurestiului.

Printre cei ce au decernat medaliile si trofeele celor mai buni piloti de la cele doua clase ale competitiei s-au numarat si Dani Otil si Christian Ciocan, Purtator de Cuvânt al Inspectoratului General al Politiei. Momentul cel mai animat al serii l-a constituit o inedita demonstratie care a avut ca personaj central un combinezon cu airbag.

Dupa un sezon 2011 incitant din punct de vedere al luptei la vârf în cele doua clase ale Dunlop Romanian Superbike, dar si din punct de vedere al provocarilor generate de conditiile meteo variabile de pe pistele de concurs, cei mai buni 10 piloti de la clasele Superbike si Supersport au fost medaliati în atmosfera speciala a clubului Goblin din capitala. „Am gasit aici aceeasi atmosfera placuta ca în fiecare an dupa cursa de la Serres, când ne strângem într-un spatiu ca acesta si ne sarbatorim victoriile”, a spus Ionut Mistode, co-organizator al competitiei Dunlop Romanian Superbike. „Competitia Dunlop Romanian Superbike este unica în România, având toate etapele programate pentru desfasurare pe piste specializate si extrem de bine dezvoltate din tarile vecine României. Ca adevarati împatimiti ai performantei, suntem ca o familie atât pe pista cât si în afara ei”, a mai adaugat acesta. “2011 este al doilea an de parteneriat marca Dunlop pentru sustinerea acestei competitii de superbike. Suntem încântati de aceasta fericita asociere si multumim organizatorilor, si în special lui Ionut Mistode, pentru aceasta oportunitate. În 2012, Dunlop ramâne alaturi de performerii RoSBK într-o varianta de parteneriat mult mai extinsa”, a adaugat Alina Mihaescu, PR&Marketing Manager al Goodyear Dunlop Tires România.

Christian Ciocan, un suporter al performantei

Prezent la eveniment pentru a decerna trofeele la clasa Supersport 600cc, cu podiumul format din Catalin Cazacu, Stefan Popescu si Petre Pop, domnul Christian Ciocan, Purtator de Cuvânt al Inspectoratului General al Politiei, a subliniat importanta promovarii acestui gen de competitii atât în rândul motociclistilor cât si al automobilistilor pentru a creste gradul de cunoastere si constientizare a celor doua categorii de participanti la trafic.

În cadrul evenimentului, domnul Christian Ciocan a mai precizat ca toti cei înscrisi la startul unor astfel de competitii sunt niste adevarati eroi, maestri desavârsiti ai performantei pe doua roti. Domnul Ciocan nu a ezitat sa invite împatimitele motociclismului-viteza si performantei în cursele de profil sa îsi asume un rol mai implicat în cursele de profil, apreciind o eventuala prezenta a acestora pe podiumul unei competitii de profil drept un real vector de progres.

AMCKart Racing Team testeaza combinezonul cu airbag

Victor Nemes si Daniel Vârgolici, membrii echipei AMCKart Racing Team, si Alexandra Popescu au fost voluntarii care au aratat celor prezenti la Gala Campionilor Dunlop Romanian Superbike 2011 cum functioneaza un airbag special conceput pentru costumele moto, un sistem integrat într-un combinezon oferit spre demonstratii de MotorTeam România.

În timpul cursei, combinezonul este prins de cadrul motocicletei printr-un cablu subtire, dar rezistent. În eventualitatea în care motociclistul este aruncat de pe motocicleta cu o forta de peste 35 kgf, în zona superioara a combinezonului, respectiv în zona gâtului, este declansat un sistem de airbag ca o perna de aer ce protejeaza partea cervicala a gâtului motociclistului, imobilizând-o. Aceeasi parte a corpului unui pilot de curse este protejata la raliuri prin sistemul HANS, sistem devenit obligatoriu si în cadrul anumitor competitii de automobilism sportiv organizate în România.

În 2012, o noua pista de concurs va fi introdusa în calendarul competitional al Dunlop Romanian Superbike
Situat chiar în inima orasului Istanbul, pe malul Bosforului, circuitul de Formula 1 si LeMans Series Istanbulpark va fi în 2012 gazda uneia dintre etapele Dunlop Romanian Superbike. Cu o lungime totala de 5.338 metri, cu o înlantuire de 14 viraje lente si rapide si cu o diferenta de nivel de 46 metri, circuitul este unul dintre cele mai rapide din Europa si va fi o adevarata provocare pentru toti pilotii Dunlop Romanian Superbike, prin presiunea pe care o va pune din punct de vedere al gestionarii cursei.

Sportivii medaliati în 2011 au fost, în ordinea locului în clasamentul general dupa 6 etape, la clasa Superbike (1000cc): Ionut Mistode, Daniel Vârgolici, Zoltan Zsigmond, Razvan Filipeanu, Artur Boit, Marian Zaharia, Victor Mihaescu, Yunus Ercelik, Martin Choy si Barda Gal, iar la clasa Supersport (600cc): Catalin Cazacu, Stefan Popescu, Petre Pop, Octavian Negrea, Vlad Marin, Lukas Schubert, Cosmin Costescu, Ionut Pasere, Vlad Dumitrescu si Dan Mainescu. Cel Mai Bun Debut în Dunlop Romanian Superbike 2011 i-a revenit lui Andrei Enescu.

Contact media: Izabella Ghita
 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto