07.29.2021 15:30

Debut în CIK-FIA Karting Academy Trophy

Echipa Real Racing si Kristopher Schlett debuteaza în CIK-FIA Karting Academy Trophy

Dupa ce anul trecut a fost unul dintre cei mai rapizi piloti la clasa Mini în Campionatul National de Karting al României, organizat de Federatia Româna de Karting (FRK), Kristopher Schlett va debuta în Campionatul European de Karting.

Pilotul echipei Real Racing va concura în CIK-FIA Karting Academy Trophy, o competitie monomarca dedicata juniorilor. Programata pe circuitul Zuera din Spania, prima etapa inclusa în programul CIK-FIA Karting Academy Trophy se anunta una extrem de disputata la start fiind peste 50 de piloti. “Dupa evolutiile bune din România am decis sa facem un pas înainte si anul acesta voi lua startul în cadrul acestui trofeu din Campionatul European. Obiectivul principal este de a acumula experienta si de a creste permanent ritmul, iar în final sa ne luptam pentru un loc pe podium”, a spus Kristopher Schlett.

Ziua de vineri, 22 mai, este dedicata antrenamentelor libere, sâmbata se vor desfasura calificarile, iar duminica mansele finale. “Lupta va fi una foarte strânsa înca de la prima etapa. Concurenta aici este foarte puternica si asta s-a vazut înca din antrenamente când erau 40 de piloti într-o secunda. Kris s-a acomodat repede cu circuitul si progresele se vad de la un tur la altul. Este un sezon în care obiectivul principal este acela de a acumla experienta la nivel european, dar sunt sigur ca vom vedea si rezultate  bune înca din 2015”, a spus si Constantin Raileanu, managerul echipei.

Kristopher-Schlett Real-Racing Schlett

Evolutia pilotului român poate fi urmarita în direct pe site-ul oficial al competitiei http://www.cikfia.com/competitions/cik-calendar/2015/zuera/live.html, urmând ca pe parcursul saptamânii viitoare postul de televiziune Motors TV, disponibil si în România prin reteaua de televiziune UPC, sa difuzeze rezumatul etapei din Spania. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto