05.25.2020 8:51

Conferinta de presa

Conferinta de presa a organizatorului Raliului Clujului Mobil 1 editia 2008


Conferinta de presa a organizatorului Raliului Clujului Mobil 1 editia 2008

Miercuri 18 iunie a avut loc conferinta de presa a organizatorului celei de-a patra etape a Campionatului National de Raliuri “Dunlop”, Raliul Clujului Mobil 1.


Horatiu Savu, presedintele Clubului Sportiv “Savu Racing”, principalul organizator, a declarat in conferinta de presa ca numarul mare al echipajelor inscrise a insemnat un plus de efort din partea tuturor celor implicati pentru a onora asteptarile sportivilor si sponsorilor:
“Principala noutate a editiei 2008 a Raliului Clujului Mobil 1 o constituie numarul mare al echipajelor inscrise, 80. Este cea mai mare participare la o etapa din Campionat din istoria recenta a automobilismului sportiv de la noi. Sint convins ca decizia atitor sportivi de a participa in raliul pregatit de noi este o confirmare a standardelor inalte folosite de sase ani incoace, in organizarea acestei competitii. Cu alte cuvinte, cred ca toti cei care au fost pina acum la Raliul Clujului Mobil 1 sint multumiti de ceea ce au gasit aici. Numarul mare al celor inscrisi ne-a facut sa mergem pe principiul ” mai mult, mai bine, mai securizat”. Sigur acest lucru inseamna un efort in plus din partea organizatorilor si a oficialitatilor locale si judetene implicate. Sper ca publicul sa inteleaga acest lucru si sa se comporte ca atare in ceea ce priveste securitatea traseului.”

Revenind la cursa de la sfirsitul acestei saptamini Horatiu Savu a spus:
Raliul din acest an are in mare aceeasi configuratie ca si in anii precedenti. Doar proba speciala Dangau are in plus o portiune de 2,7 kilometri avind startul in Rasca. Este vorba de o bucata de drum pe care nu s-a alergat de pe vremea cind Dangaul era proba de macadam. In rest, raliul ramine la fel , am incercat doar sa marim putin timpii acordati pe etapa pentru ca echipajele sa poata ajunge la punctele de control de pe traseu. Acesta a fost si motivul pentru  care festivitatea de premiere este programata duminica la ora 16,30, pentru ca sportivii sa aiba timp sa ajunga de la superspeciala Cora. Tot pentru confortul echipelor participante am reusit ca impreuna cu cei de la Epinvest sa aducem pe perioada raliului un cort Karcher unde vor fi spalate toate masinile la intrarea in parcul de service. Este un aspect la care ne-am gindit si pe care l-am intilnit doar in etapele de campionat mondial”.

Directorul organizatoric al Raliului Clujului Mobil 1 editia 2008, Dacian Banca, a subliniat si el sprijinul autoritatilor:
Vreau sa subliniez sprijinul extraordinar pe care ni l-au dat in organizarea acestei etape Consiliul Judetean si autoritatile locale din Cluj-Napoca si din comunele implicate in eveniment. Toate drumurile din zona de munte au fost reparate astfel incit pilotii sa nu intilneasca surprize in asfalt. De trei zile se matura drumurile pe care in iarna trecuta s-a folosit mult material antiderapant.”

Dacian Banca a venit cu o noutate in domeniul tehnic:
Avem si o mare noutate in ceea ce priveste partea tehnica a Raliului Clujului Mobil 1. Anul acesta avem un comisar tehnic din Italia care activeaza in cupele Mitsubishi si Subaru. El va colabora cu oficialii tehnici ai cursei si va supraveghea activitatea acestora. Cred ca este un mare plus al competitiei in conditiile in care speram sa avem cit de curind o deschidere internationala. In acest sens, sint in masura sa confirm si prezenta unui oficial din partea ACR, organizatie care detine in Romania titulatura oferita de FIA de ASN-Autoritatea Sportiva Nationala in motorsport”.

Din partea sponsorului principal, Mobil 1, a participat la intilnirea cu presa domnul Adrian Ardelean, director administrativ al companiei Star Lubricants ltd.
Domeniul in care activam noi, cel al uleiurilor si lubrifiantilor auto  face fireasca prezenta noastra din ultimii ani in Raliul Clujului Mobil 1. Este o colaborare devenita traditionala si care sper sa mearga la fel de bine si in continuare” , a declarat acesta in fata jurnalistilor prezenti.  
 
Raliul Clujului Mobil 1 se va desfasura in zilele de simbata si duminica (21-22 iunie 2008). In urmatoarele doua zile (joi si vineri) pilotii si copilotii vor trece la recunoasterea traseului de concurs, in conformitate cu regulamentul particular al competitiei.

Raliul se parcurge   pe asfalt, echipajele  din Campionat urmind sa-si dispute suprematia pe   8 probe speciale din care una superspeciala. Simbata (21 iunie) se alearga 6 probe speciale, constind in doua treceri pe bucla Somesul Rece-Marisel-Fintinele-Dangau.
In cea de a doua zi (duminica 22 iunie) se va parcurge inca o data celebra proba Dangau, urmind ca spectacolul automobilistic sa se incheie cu superspeciala Cora, programata ca si anul trecut in parcarea acestui hipermarket din Cluj-Napoca.
Organizatorii se asteapta si in acest an  la  o participare numeroasa a publicului pe probele speciale dar si la superspeciala Cora, care ofera o tribuna naturala excelenta vizionarii in conditii optime a spectacolului.

Va reamintim ca raliul are un total de 340,80 kilometri din care 129,00 de kilometri se vor parcurge contra cronometru.
Acreditarile de presa  se pot obtine completind formularele de acreditare, care pot fi trimise pina joi, 19 iunie, pe coordonatele specificate in aceste documente. 

Spre deosebire de anii trecuti, sediul administrativ al Raliului Clujului Mobil 1 editia 2008 si Centrul de Presa vor  functiona  in Cluj-Napoca, Universitatea „Babes-Bolyai” – Facultatea de Educatie Fizica si Sport, str. Pandurilor nr.7 (in incinta parcului “Ïuliu Hatieganu”,  lateral stinga fata de cladirea Salii Sporturilor). 

Clubul Sportiv ‘’Savu Racing” conteaza si in acest an pe sprijinul sponsorilor traditionali ai evenimentului, organizat impreuna cu Primaria si Consiliul Local al municipiului  Cluj-Napoca si Consiliul Judetean Cluj.

Sponsor principal al evenimetului de la Cluj este MOBIL1 prin Star Lubricants ltd. Pe lista sponsorilor figureaza si Banca Transilvania, Compexit Trading, Topcar, Valtra, Mitsubishi Motors prin RMB Inter Auto, Autonet, Gamoni, Karcher prin Epinvest, Adax, Huski, Marso si Cora.
Lista sponsorilor tehnici ii cuprinde  pe Autoworld, P.M.A Invest, Zolicar Assistance, Qual Media, Nova Taxi, Pepsi, Vodafone, Infinity Sports, Kopiernicus, Karcher prin Epinvest, Hotel Napoca si Best Western Topaz.


sursa: 4media.ro/Bogdan Rosca 0727 57 60 56. fotografii: Mircea Rosca

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto