- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - http://www.auto-business.ro -

CNR Dunlop 2013: victorie pentru Francois Delecour in Tess Rally Dunlop

Posted By Florin Morariu On 25 martie 2013 @ 19:06 In Auto Sport,Evenimente | No Comments

Raliul Tess Rally Dunlop 2013 s-a desfasurat în conditii meteo extreme, similare celor de la Raliul Monte Carlo, s-a încheiat cu primele 30 de puncte marcate în clasamentul general al campionatului de echipajul francez F. Delecour – D. Savignoni.

Desfasurata în acest weekend pe asfaltul de pe Pârâul Rece, Râsnov, Sinca Noua, Poiana Marului, Babarunca – Cheia sau valea Poienii Brasov, prima etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2013 s-a încheiat cu victoria dificila a echipajului francez F. Delecour / D. Savignoni. [1]

Prin lungimea extinsa a traseului, Tess Rally Dunlop a avut un coeficient de 1,2, astfel campionul national en titre îsi adjudeca 30 de puncte în debutul CNRD 2013.

Conditiile meteo dificile, zapada abundenta de pe majoritatea probelor, dar si imposibilitatea utilizarii anvelopelor cu cuie au dus la un numar impresionant de abandonuri în Tess Rally Dunlop. Etapa de asfalt brasoveana a debutat cu 53 de piloti la start si s-a încheiat cu numai 35 trecând linia de sosire.

Printre abandonuri s-au numarat si brasoveanul D. Gîrtofan, clujeanul B. Marisca, pilotul Napoca Rally Academy, Marco Tempestini, toti favoriti la titlul actualului sezon competitional si cu sanse reale la podium.

Încheind superspeciala din prima zi a competitiei cu cel mai bun timp, Bogdan Marisca a fost nevoit sa abandoneze înca de pe prima proba a zilei secunde. La fel si cei mai importanti competitori ai sai.

Dupa proba speciala Babarunca, V. Porcisteanu a impus ritmul cursei, conservându-si un avantaj de 4 secunde în fata principalului sau urmaritor, F. Delecour, pâna în ultima proba a zilei.

Dupa o scurta iesire în decor, favoritul la prima pozitie a podiumului îsi pierde astfel sansa de a fi câstigator pentru a IV-a oara în acest raliu brasovean si cedeaza prima treapta a podiumului în Tess Rally Dunlop experimentatului pilot francez.

Urmarit de ghinionul problemelor tehnice, Gergo Szabo a trecut linia de sosire în Tess Rally Dunlop cu al III-a timp al cursei, la un ecart de 1 minut si 44,1 secunde de primul clasat. Aceasta clasare îi aduce pilotului maghiar primele sale 18 puncte în clasamentul general al CNR Dunlop 2013.

Pe locul secund în Tess Rally Dunlop a venit echipajul maghiar D. Botka / P. Mihalik, sosit în raliu la doar 15,4 secunde în fata deja binecunoscutului G. Szabo. Fara sa fie la prima sa experienta pe zapada, David Botka a strâns la Brasov si 21,6 puncte la general în CNRD 2013. Pentru actualul sezon, pilotul maghiar nu si-a exprimat însa intentia de a mai participa si la alte etape în afara celor de la Arad si Odorheiul Secuiesc.

Dupa o spectaculoasa iesire în decor pe ultima proba a etapei, V. Porcisteanu a venit al saselea în Tess Rally DUNLOP, dupa Edwin Keleti si tânarul Simone Tempestini.
Urmatoarea etapa a CNR Dunlop 2013 va avea loc la Timisoara, în perioada 12-13 aprilie 2013.

Despre Dunlop

Dunlop este unul din producatorii de anvelope de înalta si ultra-înalta performanta lideri la nivel mondial, cu un impresionant palmares de succese în motorsport. Experienta extinsa a Dunlop în cursele de profil a condus la dezvoltarea de tehnologii inovative pentru anvelopele proiectate pentru condusul auto de zi cu zi. Cautând mereu sa maximizeze placerea de a conduce, Dunlop ofera tuturor tipurilor de conducatori auto performanta si durabilitatea celor mai recente tehnologii, incluzând aici tehnologia RunOnFlat.

Cele mai recente anvelope Dunlop pentru strada sunt incluse în echiparea originala a unor vehicule extrem de apreciate precum Jaguar, Audi, Mercedes, VW, Renaultsport si BMW.

Compania a fost implicata în cursele cu motor înca de la începutul secolului 20. Dupa primele recorduri de viteza, Dunlop a sarbatorit si primul sau triumf în cursa de 24 de ore de la Le Mans în 1924 si este cel mai de succes producator de anvelope cu 34 de victorii în aceasta cursa. Cei care au alergat cu anvelope Dunlop au fost campionii GT si LMP1 în American Le Mans Series 2011, precum si campionii LMP2 în campionate europene si internationale. Anvelopele Dunlop au fost în top într-o serie de curse de turisme peste tot în lume, printre care si populara competitie Australian V8 Supercar sau Campionatul Britanic de Turisme BTCC. 


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: http://www.auto-business.ro

URL to article: http://www.auto-business.ro/evenimente/cnr-dunlop-2013-victorie-pentru-francois-delecour-in-tess-rally-dunlop.html

URLs in this post:

[1] Image: http://www.auto-business.ro/wp-content/uploads/2013/03/F.Delecour.jpg

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.